Последни новини
Home / Законът / Пернишка фирма ще охранява новата сграда на спецправосъдието

Пернишка фирма ще охранява новата сграда на спецправосъдието

Defakto.bg

Пернишката фирма “Саламандър-АСО” ООД ще охранява новата сграда на специализирания съд и прокуратура в близката една година. За 12 месеца ВСС ще й плати 38 400 лева. Това гласува пленумът на съвета днес.

Става дума за сградата на бившия Механотехникум на бул. “Александър Стамболийски” в Зона Б-5. Тя бе предоставена с решение на кабинета за нуждите на спецправосъдието в края на миналата година, което пък отпуши протести на Софийския университет, чиито студенти-медици е трябвало да се обучават в същата сграда. В крайна сметка на СУ дадоха друга, в “Лозенец”.

В сегашния си вид бившият Механотехникум не е годен за съдебна сграда, трябва да се ремонтира, но кога и за колко пари ще се случи това, засега, поне официално, не е известно.

Днес обаче бе повдигнат въпросът за охраната. Представляващият ВСС Боян Магдалинчев разказа, че има “заварена” охрана, която взема по 7200 лв. месечно за дейността. В същото време от Министерството на правосъдието е получен отказ сградата веднага да се поеме от Главна дирекция “Охрана”.

За това ВСС поискал оферти от частни оферти и получил три. Едната била на старата фирма, другата – на “Саламандър-АСО” ООД от Перник, третата – на софийската фирма “Бюро за охрана и сигурност”. Най-евтината оферта била на “Саламандър” за 3440 лв. месечно без ДДС. Понеже обаче за 12 месеца сумата надхвърляла 30 000 лв., трябвало да се проведе събиране на оферти, за да изберат пернишката фирма. И са я избрали.

About De Fakto

Проверете също

Левицата сезира наши и европейски институции за Борисов и джипката, Ахладова – така изпълнява задълженията си

След като БОЕЦ сигнализира ЦИК за нарушения на министър – председателя  Борисов  по време на  …

СГС постанови задържане под стража и бърза психиатрична експертиза за Сид Харт Сингх, обвинен за буйство в самолета

Индийският гражданин Сид Харт Сингх, заради когото преди дни самолет на Ер Франс принудително кацна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.