Последни новини
Home / Законът / ВСС с положителна оценка за бившия кадровик Ясен Тодоров

ВСС с положителна оценка за бившия кадровик Ясен Тодоров

Defakto.bg

Положителна комплексна оценка получи днес бившият кадровик Ясен Тодоров от прокурорската колегия на ВСС. В момента Тодоров е следовател към Софийската градска прокуратура – върна се на старата си длъжност. Той бе член на предния ВСС от парламентарната квота, преди това инспектор в Инспектората.

Днешната оценка на Тодоров е за престоя му в Инспектората в периода 16.01.2008 г. – 18.01.2012 г. Промените в съдебния закон от миналата година предвидиха да се оценява дейността на членовете на ВСС и на Инспектората и оценката да влиза в атестациите за магистратската им работа. Това бе направено, за да не се “заличават” годините, прекарани в двете институции и да не спират след това кариерния ръст на бившите кадровици и инспектори. Неотдавна пред De Fakto Тодоров каза, че засега няма намерение да сменя местоработата си в следствието.

Наказана за втори път

Прокурор Райна Бачева

С 8 срещу 2 гласа прокурорската колегия наказа Райна Бачева от районната прокуратура в Благоевград с намаляване на заплатата с 20 % за 1 година.

През април миналата година Бачева вече бе санкционирана с намаляване на заплатата, но с 10 %. за половин година И двете дисциплинарни дела срещу прокурорката тръгнаха по предложения на Сотир Цацаров за оказван от нея неправомерен натиск. Първо върху полицаи да отменят издаден на сина й фиш с нареждане да не закачат повече “тази кола”. Второто предложение, по което бе наказана днес, е за натиск върху частна фирма – първо е настоявала неин познат да бъде назначен на работа там, после – да бъде уволнен.

Прокурорската колегия прие “за сведение” отмененото уволнение на бившия шеф на спецпрокуратурата Светлозар Костов. Но неминуемо ще трябва да вземе и решение по същество, според това дали Костов ще пожелае да бъде възстановен като обвинител и да получи като обезщетение загубените от него заплати или ще избере да даде оставка, при което му се полагат 20 заплати.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Приеха правила за премиите в “обикновените” съдилища: Максимум 4, минимум 1 заплата отгоре за натовареност

Правила за определяне размера на допълнителните трудови възнаграждения в “обикновените” съдилища въз основа на степента …

Съдът на ЕС: Венецуела има право да обжалва регламент, който въвежда ограничителни мерки срещу нея

Венецуела има процесуална легитимация да обжалва регламент, който въвежда ограничителни мерки срещу нея.  Съдът на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.