Последни новини
Home / Законът / ВСС с положителна оценка за бившия кадровик Ясен Тодоров

ВСС с положителна оценка за бившия кадровик Ясен Тодоров

Defakto.bg

Положителна комплексна оценка получи днес бившият кадровик Ясен Тодоров от прокурорската колегия на ВСС. В момента Тодоров е следовател към Софийската градска прокуратура – върна се на старата си длъжност. Той бе член на предния ВСС от парламентарната квота, преди това инспектор в Инспектората.

Днешната оценка на Тодоров е за престоя му в Инспектората в периода 16.01.2008 г. – 18.01.2012 г. Промените в съдебния закон от миналата година предвидиха да се оценява дейността на членовете на ВСС и на Инспектората и оценката да влиза в атестациите за магистратската им работа. Това бе направено, за да не се “заличават” годините, прекарани в двете институции и да не спират след това кариерния ръст на бившите кадровици и инспектори. Неотдавна пред De Fakto Тодоров каза, че засега няма намерение да сменя местоработата си в следствието.

Наказана за втори път

Прокурор Райна Бачева

С 8 срещу 2 гласа прокурорската колегия наказа Райна Бачева от районната прокуратура в Благоевград с намаляване на заплатата с 20 % за 1 година.

През април миналата година Бачева вече бе санкционирана с намаляване на заплатата, но с 10 %. за половин година И двете дисциплинарни дела срещу прокурорката тръгнаха по предложения на Сотир Цацаров за оказван от нея неправомерен натиск. Първо върху полицаи да отменят издаден на сина й фиш с нареждане да не закачат повече “тази кола”. Второто предложение, по което бе наказана днес, е за натиск върху частна фирма – първо е настоявала неин познат да бъде назначен на работа там, после – да бъде уволнен.

Прокурорската колегия прие “за сведение” отмененото уволнение на бившия шеф на спецпрокуратурата Светлозар Костов. Но неминуемо ще трябва да вземе и решение по същество, според това дали Костов ще пожелае да бъде възстановен като обвинител и да получи като обезщетение загубените от него заплати или ще избере да даде оставка, при което му се полагат 20 заплати.

 

 

About De Fakto

Проверете също

МВР предупреди Инспектората към ВСС, че Специализираната прокуратура саботира полицейски операции

  Главният секретар на МВР Петър Тодоров е изпратил писмо до Инспектората на Висшия съдебен …

Министър Янаки Стоилов се срещна с председателите на Венецианската комисия и на Европейския съд по правата на човека

Министърът на правосъдието Янаки Стоилов проведе среща с Джани Букикио, председател на Европейската комисия за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.