Последни новини
Home / Законът / ВСС с положителна оценка за бившия кадровик Ясен Тодоров

ВСС с положителна оценка за бившия кадровик Ясен Тодоров

Defakto.bg

Положителна комплексна оценка получи днес бившият кадровик Ясен Тодоров от прокурорската колегия на ВСС. В момента Тодоров е следовател към Софийската градска прокуратура – върна се на старата си длъжност. Той бе член на предния ВСС от парламентарната квота, преди това инспектор в Инспектората.

Днешната оценка на Тодоров е за престоя му в Инспектората в периода 16.01.2008 г. – 18.01.2012 г. Промените в съдебния закон от миналата година предвидиха да се оценява дейността на членовете на ВСС и на Инспектората и оценката да влиза в атестациите за магистратската им работа. Това бе направено, за да не се „заличават“ годините, прекарани в двете институции и да не спират след това кариерния ръст на бившите кадровици и инспектори. Неотдавна пред De Fakto Тодоров каза, че засега няма намерение да сменя местоработата си в следствието.

Наказана за втори път

Прокурор Райна Бачева

С 8 срещу 2 гласа прокурорската колегия наказа Райна Бачева от районната прокуратура в Благоевград с намаляване на заплатата с 20 % за 1 година.

През април миналата година Бачева вече бе санкционирана с намаляване на заплатата, но с 10 %. за половин година И двете дисциплинарни дела срещу прокурорката тръгнаха по предложения на Сотир Цацаров за оказван от нея неправомерен натиск. Първо върху полицаи да отменят издаден на сина й фиш с нареждане да не закачат повече „тази кола“. Второто предложение, по което бе наказана днес, е за натиск върху частна фирма – първо е настоявала неин познат да бъде назначен на работа там, после – да бъде уволнен.

Прокурорската колегия прие „за сведение“ отмененото уволнение на бившия шеф на спецпрокуратурата Светлозар Костов. Но неминуемо ще трябва да вземе и решение по същество, според това дали Костов ще пожелае да бъде възстановен като обвинител и да получи като обезщетение загубените от него заплати или ще избере да даде оставка, при което му се полагат 20 заплати.

 

 

About De Fakto

Проверете също

В Женева България активно участва в дискусиите по международно спортно право

  Адв.Ивайло Дерменджиев коментира  въпроса за допустимостта на изкуствен интелект в  арбитражните производства В Женева …

В Перник откриха изложба „Пробуждане между редовете“ в подкрепа на пострадалите от домашно насилие

Важно е да изградим механизми за разпознаване на домашното насилие, а държавата да осъществява ефективна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.