Последни новини
Home / Законът / Национален протест на служителите на затворите: Без притеснения “да не се изложим пред чужденците”! (Допълнена)

Национален протест на служителите на затворите: Без притеснения “да не се изложим пред чужденците”! (Допълнена)

Defakto.bg

Правосъдният министър Цецка Цачева им каза, че няма пари за увеличение на заплатите

Национален протест на служителите на затворите и на Главна дирекция “Охрана” се състоя днес от 13 ч. пред Министерството на правосъдието.

Той бе свикан в подкрепа на исканията за повишаване на заплащането и достойни условия на труд и идва след символични протести през затворите в страната.

Надзиратели и охрана получиха подкрепата на Националния полицейски синдикат, синдиката на учителите в България, КТ “Подкрепа”.

А председателят на Синдиката на служителите в затворите Христо Илков отправи покана към правосъдния министър Цецка Цачева да отиде на протеста. Тя излезе и разговаря с тях.

В поканата на Илков се казва:

“На протеста ще имате възможност да чуете без посредници мнението и притесненията на стотиците заинтересовани служители, както и ще можете от първо лице да усетите енергията и недоволството на протестиращите.

Очаква се да присъстват около 2000 служители на ГД „Изпълнение на наказанията“ и на  ГД „Охрана“, членове на техните семейства, общественици и медии.

 Уважаема г-жо Цачева, каня Ви да докажете с присъствието и действията си, че наистина за Вас закона стои над всичко!             

Заповядайте лично да ни подкрепите и да покажете, че защитавате нашите законни интереси в качеството на служители в поверените Ви дирекции ГД „ИН“ и ГД „Охрана“!

Уверявам Ви, че на нашите действия не са основание и мотив да подсилват притесненията на Министър – председателя Бойко Борисов „да не изложим страната пред чужденците“.
            
 ЗАД ВСЕКИ ПРОТЕСТ СТОЯТ НЕРЕШЕНИ ПРОБЛЕМИ И НИЕ ПО ДОСТОЕН НАЧИН ЩЕ ИЗРАЗИМ И ЗАЩИТИМ СВОЯТА ПОЗИЦИЯ!”

Отговорът

Излязлата да се срещне с протестиращите министър Цецка Цачева обяви, че няма как да се изпълни искането им за 20 % ръст на заплатите, съобщи БНР. Както и че такова увеличение не са получили и в МВР.

Цачева каза, че ще се търсят възможности за увеличаване на заплатите и на щатовете в затворите в бюджета за следващата година.

На снимката: Надзиратели и охрана неотдавна протестираха и пред Съдебната палата

About De Fakto

Проверете също

Приеха правила за премиите в “обикновените” съдилища: Максимум 4, минимум 1 заплата отгоре за натовареност

Правила за определяне размера на допълнителните трудови възнаграждения в “обикновените” съдилища въз основа на степента …

Съдът на ЕС: Венецуела има право да обжалва регламент, който въвежда ограничителни мерки срещу нея

Венецуела има процесуална легитимация да обжалва регламент, който въвежда ограничителни мерки срещу нея.  Съдът на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.