Последни новини
Home / Законът / Златни отличия за магистрати на изпроводяк

Златни отличия за магистрати на изпроводяк

Defakto.bg

Двама дългогодишни съдии – от Пловдив и Плевен, бяха отличени днес от колегията на ВСС. Предложенията са на техните преки ръководители.

Със личен почетен златен знак за висок професионализъм и безупречно изпълнение на служебните задължения от системата, поради пенсиониране, си тръгват Цветанка Михова от апелативния съд в Пловдив и Емил Райковски от окръжния съд в Плевен.

Двамата се пенсионират по последните правила на съдийската колегия – в деня на навършването на 65 г.

Ето съобщението на ВСС:

“Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поощри, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „а“ от ЗСВ, Цветанка Тодорова Михова – съдия в Апелативен съд Пловдив и Емил Николов Райковски – съдия в Окръжен съд – Плевен, с отличие „личен почетен знак първа степен – златен”, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Съдиите са поощрени по предложения от административните им ръководители  във връзка с предстоящото им освобождаване от заеманите длъжности, поради навършване на 65-годишна възраст.

Съдия Цветанка Михова има над 38 години юридически стаж в органите на съдебната власт. В периода 1980 г. – 1990 г. е съдия в Районен съд – Пазарджик, а от 11.12.1991 г. до 03.05.1998 г. е съдия в Окръжен съд – Пазарджик. От 04.05.1998 г. и към настоящия момент е съдия в Апелативен съд – Пловдив, като в периода 2009 г. – 2014 г. е изпълнявала длъжността заместник-председател.

За постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните си задължения, с решение на ВСС по протокол № 25/18.06.2014 г. е поощрена с отличие „служебна благодарност и грамота“.

Съдия Емил Райковски има над 40 години юридически стаж в съдебната власт. Бил е прокурор и заместник-районен прокурор на Районна прокуратура – Ловеч в периода 1979 г. – 1982 г. В периода от 1982 г. до 2014 г. е съдия във Военен съд – Плевен, като е заемал длъжностите заместник-председател и председател. От месец април 2014 г. е съдия в Окръжен съд – Плевен.

Съдийската колегия, на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ освободи Цветанка Михова – съдия в Апелативен съд Пловдив и Емил Райковски – съдия в Окръжен съд – Плевен от заеманите длъжности, считано от датата на вземане на решението”.

 

About De Fakto

Проверете също

Оставката като възможност пред главния съдебен инспектор

Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Институтът за пазарна икономика вече неколкократно обърна внимание на изтеклите …

Адвокатите хвърлят тоги, ако властта отново не забележи исканията им за данъчни облекчения

Адвокатурата е готова да изрази своята гражданска и професионална позиция чрез съответни протестни действия в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.