Последни новини
Home / Законът / Ралица Негенцова до ВСС и Лозан Панов: Не вземайте на адвокатите гардеробната в Съдебната палата!

Ралица Негенцова до ВСС и Лозан Панов: Не вземайте на адвокатите гардеробната в Съдебната палата!

Defakto.bg
Председателят на ВАдС Ралица Негенцова

Да не бъде закриван общественият гардероб в Съдебната палата в столицата – за това настоява председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова в писма до ВСС и Лозан Панов.

Помещението е изключително необходимо на всички адвокати, които имат дела в различните съдилища в палатата, както и на гражданите, категорична е Негенцова.

Става дума за гардеробната до централния вход на Съдебната палата от бул. Витоша, открита след големия ремонт на сградата, подет от покойния Иван Григоров. Това е единственото място, където адвокатите могат да обличат тогите си, а гражданите – да оставят ръчен багаж и връхни дрехи (ако пожелаят).

Проблемът е, че гардеробната бе поискана от председателя на Софийския апелативен съд Даниела Дончева за деловодство на САС. На заседание на ВСС молбата й бе приета за основателна от мнозинството кадровици, но не и от стопанина на Съдебната палата Лозан Панов. А от него зависи преразпределението на помещенията в сградата.

По този повод Ралица Негенцова пише до ВСС и до Панов:

„Висшият адвокатски съвет е сезиран от адвокати по повод информация, че общественият гардероб, намиращ се на първия етаж на Съдебната палата, ще бъде закрит.

Този гардероб (като помещение) е изключително необходим на всички адвокати от София и страната, които имат дела в различните съдилища, намиращи се в Съдебната палата. Помещението се ползва и от граждани от София и страната, които оставят там своите дрехи или ръчен багаж.

Моля за вашето съдействие да бъде запазена функцията на гардеробното помещение“.

About De Fakto

Проверете също

ВАС върна частично случаят „Жоси“ за разглеждане от ВСС, ограничи „Йончева и „Баневи“ до избора на Гешев за гл. прокурор

  Частично Върховният административен съд върна за разглеждане на ВСС казуса „Жоси“и  отхвърли като неоснователни …

Организация на прокурорите изразява изненада и тревога от закриването на спецправосъдието у нас

В специална декларация, Постоянната конференция на прокурорите, занимаващи се с организирана корупция и престъпност, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.