Последни новини
Home / Законът / Ралица Негенцова до ВСС и Лозан Панов: Не вземайте на адвокатите гардеробната в Съдебната палата!

Ралица Негенцова до ВСС и Лозан Панов: Не вземайте на адвокатите гардеробната в Съдебната палата!

Defakto.bg
Председателят на ВАдС Ралица Негенцова

Да не бъде закриван общественият гардероб в Съдебната палата в столицата – за това настоява председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова в писма до ВСС и Лозан Панов.

Помещението е изключително необходимо на всички адвокати, които имат дела в различните съдилища в палатата, както и на гражданите, категорична е Негенцова.

Става дума за гардеробната до централния вход на Съдебната палата от бул. Витоша, открита след големия ремонт на сградата, подет от покойния Иван Григоров. Това е единственото място, където адвокатите могат да обличат тогите си, а гражданите – да оставят ръчен багаж и връхни дрехи (ако пожелаят).

Проблемът е, че гардеробната бе поискана от председателя на Софийския апелативен съд Даниела Дончева за деловодство на САС. На заседание на ВСС молбата й бе приета за основателна от мнозинството кадровици, но не и от стопанина на Съдебната палата Лозан Панов. А от него зависи преразпределението на помещенията в сградата.

По този повод Ралица Негенцова пише до ВСС и до Панов:

“Висшият адвокатски съвет е сезиран от адвокати по повод информация, че общественият гардероб, намиращ се на първия етаж на Съдебната палата, ще бъде закрит.

Този гардероб (като помещение) е изключително необходим на всички адвокати от София и страната, които имат дела в различните съдилища, намиращи се в Съдебната палата. Помещението се ползва и от граждани от София и страната, които оставят там своите дрехи или ръчен багаж.

Моля за вашето съдействие да бъде запазена функцията на гардеробното помещение”.

About De Fakto

Проверете също

Към 18 ч.: Съдиите на нов избор в неделя. От 2202 -ма с право на глас, участие във вота за 2-ма членове на ВСС са взели 669 (обновена)

  Избирателната комисия за вота на нови членове на Съдийската колегия на ВСС  насрочи нов …

Гешев е похвалил специализираната прокуратура пред президента на Евроджъст Ладислав Хамран

Главният прокурор Иван Гешев е имал работна среща с  президента на Евроджъст Ладислав Хамран, съобщи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.