Последни новини
Home / Законът / ВАС “забързва” забавени дела за уволнения, бежанци, магистрали

ВАС “забързва” забавени дела за уволнения, бежанци, магистрали

Defakto.bg

Мерки срещу забавянето на дела е разпоредил новият председател на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков, гласи съобщение на ведомствената страница на съда.

До 30 юни трябва да бъдат разгледани и приключени 163 забавени дела за уволнения на държавни служители, полицаи и военни. Това ще стане чрез пренасрочването им в извънредни заседания или като допълнителни дела в редовни заседания. 
„Мярката се предприема с цел да се преодолее забавянето, тъй като делата, образувани миналата година, първоначално са били насрочени за разглеждане с най-далечна дата средата на 2019 година“, смята Чолаков.

Въвеждат се и мерки за насрочване в разумни срокове и преодоляване на забавянето на дела по Закона за убежището и бежанците. 146 дела за получаване на статут, заведени от бежанци до края на 2017 г., ще бъдат преразпределени за разглеждане при допълнителна натовареност на съдиите от ВАС. Срокът също е до 30 юни т.г.

Доготава  ще бъдат разглеждани и дела за отчуждавания на имоти и части от имоти по Закона за държавната собственост. Жалбите касаят изграждането на магистрали и пътища.

 

About De Fakto

Проверете също

Прокурорската колегия препоръча стриктно спазване на мерките срещу Ковид, особено внимание към магистрати и служители в риск

Намекна, че очаква от Съдийската колегия нови решения за съдебните заседания И Прокурорската колегия на …

Софийска военно-окръжна прокуратура разследва военнослужещ за разпространение на наркотици

Софийска  военно-окръжна прокуратура започва разследване за разпространение на наркотици срещу военнослужещ от редовия състав на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.