Последни новини
Home / Законът / Първи праг: 268 от 295 кандидати за прокурори се явиха на писмен изпит

Първи праг: 268 от 295 кандидати за прокурори се явиха на писмен изпит

Defakto.bg

От допуснатите 295 кандидати за прокурори в районните прокуратури в страната, 268 се явиха на писмения изпит в СУ “Св.Климент Охридски”. Това съобщиха от ВСС.

Изпитът се проведе на 31 март, резултатите ще бъдат публично обявени. Той е първият праг в конкурса за 15 места за обвинители в РП. До устен изпит ще бъдат допуснати получилите оценка минимум 4,50.

“В 9,00 часа, в присъствието на членовете на конкурсната комисия, в аудитория 272 в сградата на Ректората, един от кандидатите изтегли един казус от наказателно-правните науки и един тест по Право на Европейския съюз и в областта на правата на човека.

Обявените на конкурс длъжности са, както следва:

– три свободни длъжности в Районна прокуратура – Пловдив;

-по две свободни длъжности в Софийска районна прокуратура, Районна прокуратура – Варна, Районна прокуратура – Добрич и Районна прокуратура – Царево;

– по една свободна длъжност в Районна прокуратура – Провадия, Районна прокуратура – Бургас, Районна прокуратура – Несебър и Районна прокуратура – Ямбол”, напомнят от ВСС.

About De Fakto

Проверете също

“Оставка!” и “Гешев е позор!” под прозорците на ВСС, той се обяви за защитник на “изоставените от държавата” (допълнена)

Протест със скандирания “Оставка!” и “Гешев е позор!” посрещна членовете на Висшия съдебен съвет днес. …

Новите противоепидемични мерки: Маски на открито, но с изключения, работа от разстояние или с променлив график, услуги онлайн

Заповедта на здравния министър Костадин Ангелов за новите противоепидемични  мерки от 22 октомври до 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.