Последни новини
Home / Законът / Дъщерята на убития ресторантьор пита Цацаров: Защо се бави разследването за смъртта на баща ми?

Дъщерята на убития ресторантьор пита Цацаров: Защо се бави разследването за смъртта на баща ми?

Defakto.bg
Лазар Влайков

Бави се комплексната експертиза по делото за смъртта на баща ми. Минаха 7 месеца. Знам, че институциите си вършат работата, но се притеснявам случая да не се забрави – това каза  Деница Тончева, дъщерята на убития във Виноградец ресторантьор Наско Тонкев пред Нова тв.  Той бе  застрелян при мистериозни обстоятелства в заведението си миналата година.

“Не е честно, моят баща изгни в гроба, а Лазар Влайков дейно си участва в общинския съвет”, казва девойката.  Миналата седмица Деница Тончева изпрати писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, придружено с подписка, в която са се включили 294 души, които настояват за справедливост.

Според първоначалната версия фаталният изстрел срещу Тонкев е бил произведен от 6-годишно дете, но впоследствие по случая беше задържан председателят на общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който е собственик на оръжието на убийството.

Близки на жертвата са категорични, че именно Влайков е убил ресторантьора.  Освен това “герберът” провел поредица от разговори с районния прокурор Георги Кацаров, който го “консултирал” правно. В средата на ноември миналата година Влайков беше освободен под гаранция от 8000 лева.

Дъщерята на убития Деница, иска от главния прокурор Сотир Цацаров само едно – “да не се потулва” случаят.

Бави се комплексната експертиза. А Лазар Влайков продължава да работи в Общинския съвет и да дава гласа си от името на всички нас. За толкова време той не е потърсил никого от семейството ми и не е показал с нищо, че съжалява за случилото се”, коментира Деница пред камерата на Нова тв.

Освен това  видният общинар “демонстрира пред медиите и обществото чувство на безнаказаност, което всички ние категорично неприемаме” .  Когато избухна скандалът  Влайков получи подкрепа от Цветан Цветанов за завръщане в партията,  а районният прокурор на Пазарджик му бе давал съвети след стрелбата.

“Всички ме питат само едно: какво става с вашия случай – Лазар пак ли ще се измъкне”, казва момичето пред телевизията.

Тя казва, че е доволна от факта, че разследването на убийството е било преместено от Пазарджик в Пловдив.

“Заради съмнение по потулване на случая лично вие иззехте делото от Пазарджик – напомня момичето на Цацаров. – До нястоящия момент развитие по делото няма, въпреки уверението, изказано по медиите на наблюдаващия прокурор”, пише в трогателното си обръщение, написано на ръка.

 

“Призоваваме Ви да извършите проверка по случая и да изясните причините, поради които въпреки уверението Ви, че делото ще бъде проконтролирано пряко от Вас, защо все още се бави внасянето в съда”, пише още Деница до Цацаров.

 

About De Fakto

Проверете също

МВР предупреди Инспектората към ВСС, че Специализираната прокуратура саботира полицейски операции

  Главният секретар на МВР Петър Тодоров е изпратил писмо до Инспектората на Висшия съдебен …

Министър Янаки Стоилов се срещна с председателите на Венецианската комисия и на Европейския съд по правата на човека

Министърът на правосъдието Янаки Стоилов проведе среща с Джани Букикио, председател на Европейската комисия за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.