Последни новини
Home / Законът / Дъщерята на убития ресторантьор пита Цацаров: Защо се бави разследването за смъртта на баща ми?

Дъщерята на убития ресторантьор пита Цацаров: Защо се бави разследването за смъртта на баща ми?

Defakto.bg
Лазар Влайков

Бави се комплексната експертиза по делото за смъртта на баща ми. Минаха 7 месеца. Знам, че институциите си вършат работата, но се притеснявам случая да не се забрави – това каза  Деница Тончева, дъщерята на убития във Виноградец ресторантьор Наско Тонкев пред Нова тв.  Той бе  застрелян при мистериозни обстоятелства в заведението си миналата година.

„Не е честно, моят баща изгни в гроба, а Лазар Влайков дейно си участва в общинския съвет“, казва девойката.  Миналата седмица Деница Тончева изпрати писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, придружено с подписка, в която са се включили 294 души, които настояват за справедливост.

Според първоначалната версия фаталният изстрел срещу Тонкев е бил произведен от 6-годишно дете, но впоследствие по случая беше задържан председателят на общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който е собственик на оръжието на убийството.

Близки на жертвата са категорични, че именно Влайков е убил ресторантьора.  Освен това „герберът“ провел поредица от разговори с районния прокурор Георги Кацаров, който го „консултирал“ правно. В средата на ноември миналата година Влайков беше освободен под гаранция от 8000 лева.

Дъщерята на убития Деница, иска от главния прокурор Сотир Цацаров само едно – „да не се потулва“ случаят.

Бави се комплексната експертиза. А Лазар Влайков продължава да работи в Общинския съвет и да дава гласа си от името на всички нас. За толкова време той не е потърсил никого от семейството ми и не е показал с нищо, че съжалява за случилото се“, коментира Деница пред камерата на Нова тв.

Освен това  видният общинар „демонстрира пред медиите и обществото чувство на безнаказаност, което всички ние категорично неприемаме“ .  Когато избухна скандалът  Влайков получи подкрепа от Цветан Цветанов за завръщане в партията,  а районният прокурор на Пазарджик му бе давал съвети след стрелбата.

„Всички ме питат само едно: какво става с вашия случай – Лазар пак ли ще се измъкне“, казва момичето пред телевизията.

Тя казва, че е доволна от факта, че разследването на убийството е било преместено от Пазарджик в Пловдив.

„Заради съмнение по потулване на случая лично вие иззехте делото от Пазарджик – напомня момичето на Цацаров. – До нястоящия момент развитие по делото няма, въпреки уверението, изказано по медиите на наблюдаващия прокурор“, пише в трогателното си обръщение, написано на ръка.

 

„Призоваваме Ви да извършите проверка по случая и да изясните причините, поради които въпреки уверението Ви, че делото ще бъде проконтролирано пряко от Вас, защо все още се бави внасянето в съда“, пише още Деница до Цацаров.

 

About De Fakto

Проверете също

Правителството прие нова наредба за придобиване на висше образование по специалността „Право“

Правителството прие днес Наредба за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността …

Увеличават щата на СГП с пет длъжности от спецпрокуратурата, в страната подсилват прокурорските шефове със заместници

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет да съкрати …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.