Последни новини
Home / Законът / Дори Цветанов призна: Госпожа Иванчева е невинна до доказване на противното

Дори Цветанов призна: Госпожа Иванчева е невинна до доказване на противното

Defakto.bg

Не се отказвам от думите си, че се прескочиха някои граници, каза Екатерина Захариева

Деклариране на пълна подкрепа за битката на прокуратурата и новата комисия на Пламен Георгиев с корупцията декларираха днес вицепремиерът Екатерина Захариева и шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В същото време бившият вътрешен министър, заради чиито акции и изявления България неколкократно бе осъдена в Страсбург коментира по повод показното задържане на кмета на „Младост“ пред бТВ: „Не съм запознат с детайлите на планиране, може би биха могли да се предприемат действия, които да защитят достойнството на тази жена. Защото и госпожа Иванчева е невинна до доказване на противното“.

В същото време обаче Цветанов бе категоричен: „Аз толерирам и подкрепям агресивните действия на правоохранителната система и прокуратурата срещу корупцията!“ И обяви, че докато той е бил начело на МВР, корупционният натиск намалял до 9 % (вероятно и заради акциите, за които ни осъди Евросъдът по човешките права).

На свой ред вицепремерът Екатерина Захариева, остро нападната вчера от Рим от главния прокурор Сотир Цацаров, каза пред Нова тв, че не се отказва от думите си как по време на показния арест „малко се прехвърлиха границите“. Захариева обяви също, че не води войни, най-малкото с прокуратурата, защото по принцип била миролюбив човек. Вицепремиерът обаче декларира пълна подкрепа за антикорупционната битка и абсолютно се съгласи със Сотир Цацаров, че е време за действия. Захариева обяви и че не съжалява за последните промени в Наказателно-процесуалния кодекс. Висшият адвокатски съвет и ВКС ги оспориха пред Конституционния съд, но там не откриха нарушения на основния закон.

About De Fakto

Проверете също

ВАС върна частично случаят „Жоси“ за разглеждане от ВСС, ограничи „Йончева и „Баневи“ до избора на Гешев за гл. прокурор

  Частично Върховният административен съд върна за разглеждане на ВСС казуса „Жоси“и  отхвърли като неоснователни …

Организация на прокурорите изразява изненада и тревога от закриването на спецправосъдието у нас

В специална декларация, Постоянната конференция на прокурорите, занимаващи се с организирана корупция и престъпност, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.