Последни новини
Home / Законът / Иззад решетките, Десислава Иванчева обвини: Отстраняват ме преди изборите, зам.-кметът Румен Русев организира всичко

Иззад решетките, Десислава Иванчева обвини: Отстраняват ме преди изборите, зам.-кметът Румен Русев организира всичко

Defakto.bg

Причината за акцията срещу мен е да бъде заменена със служебен кмет на име Румен Русев, не съм вземала подкуп и ръцете ми не са светили – това успя да обяви пред журналисти кметът на „Младост“ Десислава Иванчева преди началото на делото за ареста й в спецсъда.

Тя назова настоящия зам.-кмет на общината Румен Русев като организатор на акцията, за да заеме мястото й. Успя да съобщи и името на енигматичния инвеститор, подал сигнала и осигурил парите за операцията – Александър Ваклин, шеф на фирмата „Ваклин груп“. Александър Ваклин и едноименната му фирма изпълняват проект до Околовръстния път. Вчера, цитиран от „Капитал“, той е отрекъл да е подателят на сигнала.

Листът, който Иванчева залепи на стената на клетката си

Иванчева и заместничката й Биляна Русева бяха вкарани в стъклената клетка на най-голямата съдебна зала в спецсъда, предназначена за опасни престъпници, и се провикваха оттам, за да бъдат чути. Двете дами, както и бившият кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров, са обвинени за подкуп в особено големи размери, представляващ особено тежък случай след показната акция в центъра на София във вторник. На другия ден бе обявена сумата от 70 000 евро, предадена от инвеститора (Ваклин) на посредника (Дюлгеров), а от него на Иванчева и Русева. Шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев заяви, че „всички светнаха като коледни елхи“.

Днес  Иванчева опроверга -по нейните пръсти няма следи от маркера, с който са били белязани банктоните, имало го е малко отстрани на дланта, от листа, на който е писала обяснения. За твърденията на Ваклин двете дами заявяват, че единственото вярно е, че от фирмата е трябвало да строят детска площадка в „Младост“, доброволно.

Искането на прокуратурата за постоянен арест се гледа от съдия Пламен Панайотов. На делото се явяват двама прокурори и адвокатите Марин Марковски (на Десислава Иванчева), Ирен Савова, Иван Иванов и Радост Ганчева (на Биляна Русева), Мариана Тодорова и Десислава Иванова (на Петко Дюлгеров).

Самият Петко Дюлгеров е депозирал молба да не бъде сниман. При въвеждането му в залата камерите бяха изведени.

Делото продължава.

 

About De Fakto

Проверете също

Министър Зарков: Гласуваните промени за следствието е с конюнктурни цели и връщат онова, с което довчера се борихме

„Начинът, по който е приет този закон, крие конюнктурни цели, свързани с битката по върховете …

ВКС върна на Апелативен съд – Пловдив делото на полицая, убил дете на пешеходна пътека

ВКС върна на Апелативен съд – Пловдив за ново разглеждане делото срещу бившия служител на …

Един коментар

  1. Венцислав

    Ах, милицийо, милицийо… Не научихте нищо нито в школата, нито от филмите…
    И сценария кьопав и артистите аматьори -прокурори…
    Дребни мошеници, жадни за слава…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty + 8 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.