Последни новини
Home / Законът / Иззад решетките, Десислава Иванчева обвини: Отстраняват ме преди изборите, зам.-кметът Румен Русев организира всичко

Иззад решетките, Десислава Иванчева обвини: Отстраняват ме преди изборите, зам.-кметът Румен Русев организира всичко

Defakto.bg

Причината за акцията срещу мен е да бъде заменена със служебен кмет на име Румен Русев, не съм вземала подкуп и ръцете ми не са светили – това успя да обяви пред журналисти кметът на “Младост” Десислава Иванчева преди началото на делото за ареста й в спецсъда.

Тя назова настоящия зам.-кмет на общината Румен Русев като организатор на акцията, за да заеме мястото й. Успя да съобщи и името на енигматичния инвеститор, подал сигнала и осигурил парите за операцията – Александър Ваклин, шеф на фирмата “Ваклин груп”. Александър Ваклин и едноименната му фирма изпълняват проект до Околовръстния път. Вчера, цитиран от “Капитал”, той е отрекъл да е подателят на сигнала.

Листът, който Иванчева залепи на стената на клетката си

Иванчева и заместничката й Биляна Русева бяха вкарани в стъклената клетка на най-голямата съдебна зала в спецсъда, предназначена за опасни престъпници, и се провикваха оттам, за да бъдат чути. Двете дами, както и бившият кмет на “Младост” Петко Дюлгеров, са обвинени за подкуп в особено големи размери, представляващ особено тежък случай след показната акция в центъра на София във вторник. На другия ден бе обявена сумата от 70 000 евро, предадена от инвеститора (Ваклин) на посредника (Дюлгеров), а от него на Иванчева и Русева. Шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев заяви, че “всички светнаха като коледни елхи”.

Днес  Иванчева опроверга -по нейните пръсти няма следи от маркера, с който са били белязани банктоните, имало го е малко отстрани на дланта, от листа, на който е писала обяснения. За твърденията на Ваклин двете дами заявяват, че единственото вярно е, че от фирмата е трябвало да строят детска площадка в “Младост”, доброволно.

Искането на прокуратурата за постоянен арест се гледа от съдия Пламен Панайотов. На делото се явяват двама прокурори и адвокатите Марин Марковски (на Десислава Иванчева), Ирен Савова, Иван Иванов и Радост Ганчева (на Биляна Русева), Мариана Тодорова и Десислава Иванова (на Петко Дюлгеров).

Самият Петко Дюлгеров е депозирал молба да не бъде сниман. При въвеждането му в залата камерите бяха изведени.

Делото продължава.

 

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата отново поиска заличаване на „Български национален съюз Еделвайс”

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе жалба срещу отказа на  Софийски градски съд да прекрати регистрацията …

И на първо, и на второ четене: Депутатите дадоха служебни паспорти на членовете на ВСС

Шофьорските книжки с изтичащ срок ще се подновяват за 3 дни, но от 1 септември …

Един коментар

  1. Венцислав

    Ах, милицийо, милицийо… Не научихте нищо нито в школата, нито от филмите…
    И сценария кьопав и артистите аматьори -прокурори…
    Дребни мошеници, жадни за слава…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.