Последни новини
Home / Законът / Най-големият административен съд отваря врати за граждани

Най-големият административен съд отваря врати за граждани

Defakto.bg

 

На 23 април (понеделник)  Административен съд София – град обявява  Ден на отворените врати.    Събитието ще бъде открито от председателя на  съда Радостин Радков заедно  с тримата зам. председатели съдия Любка Петрова, съдия Ива Кечева, съдия Добромир Андреев и др.

Кратки експозета ще запознаят гостите  с историята на Административен съд София – град, както и да  разгледат сградата на съда – регистратурата, деловодството, отдел „Призовки”, адвокатската стая, отдел „Секретари”, работното помещение на съдебните помощници, съдебните зали, кабинети на съдии, съобщава пресцентърът на съда.  Любопитните граждани  ще научат и правилата за достъп до съда и до съдебните заседания – за граждани, адвокати и журналисти, както и с  деловодната система и системата за случайно разпределение на делата.

Студенти по право ще разиграят  симулативен съдебен процес в свободна съдебна зала, а любителите на реални  съдебни дела ще могат да надзърнат в съдебните зали, където се водят те,  ако съдията разрешава това.

На събитието са поканени студенти от Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), ученици от ЧЕСУ „Дорис Тенеди“, ученици от 32-ро СУИЧЕ „Св.Климент Охридски“, граждани, журналисти. Началото е обявено за 10 часа.

About De Fakto

Проверете също

ВАС върна частично случаят „Жоси“ за разглеждане от ВСС, ограничи „Йончева и „Баневи“ до избора на Гешев за гл. прокурор

  Частично Върховният административен съд върна за разглеждане на ВСС казуса „Жоси“и  отхвърли като неоснователни …

Организация на прокурорите изразява изненада и тревога от закриването на спецправосъдието у нас

В специална декларация, Постоянната конференция на прокурорите, занимаващи се с организирана корупция и престъпност, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.