Последни новини
Home / Законът / Най-големият административен съд отваря врати за граждани

Най-големият административен съд отваря врати за граждани

Defakto.bg

 

На 23 април (понеделник)  Административен съд София – град обявява  Ден на отворените врати.    Събитието ще бъде открито от председателя на  съда Радостин Радков заедно  с тримата зам. председатели съдия Любка Петрова, съдия Ива Кечева, съдия Добромир Андреев и др.

Кратки експозета ще запознаят гостите  с историята на Административен съд София – град, както и да  разгледат сградата на съда – регистратурата, деловодството, отдел „Призовки”, адвокатската стая, отдел „Секретари”, работното помещение на съдебните помощници, съдебните зали, кабинети на съдии, съобщава пресцентърът на съда.  Любопитните граждани  ще научат и правилата за достъп до съда и до съдебните заседания – за граждани, адвокати и журналисти, както и с  деловодната система и системата за случайно разпределение на делата.

Студенти по право ще разиграят  симулативен съдебен процес в свободна съдебна зала, а любителите на реални  съдебни дела ще могат да надзърнат в съдебните зали, където се водят те,  ако съдията разрешава това.

На събитието са поканени студенти от Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), ученици от ЧЕСУ „Дорис Тенеди“, ученици от 32-ро СУИЧЕ „Св.Климент Охридски“, граждани, журналисти. Началото е обявено за 10 часа.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата отново поиска заличаване на „Български национален съюз Еделвайс”

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе жалба срещу отказа на  Софийски градски съд да прекрати регистрацията …

И на първо, и на второ четене: Депутатите дадоха служебни паспорти на членовете на ВСС

Шофьорските книжки с изтичащ срок ще се подновяват за 3 дни, но от 1 септември …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.