Последни новини
Home / Законът / Николай Кокинов: И шофьорът на автобуса може да е съпричинил катастрофата на магистрала „Тракия”

Николай Кокинов: И шофьорът на автобуса може да е съпричинил катастрофата на магистрала „Тракия”

Defakto.bg

Излишна показност е пари да се броят на улицата, смята бившият градски прокурор

 

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов, сега адвокат на Цвета Таскова,  обвинена за тежката катастрофа на магистрала „Тракия”,  пред Нова тв допусна,  че шофьорът на автобуса може да е реагирал  неадекватно.   „На този етап единственото, което е сигурно, е, че Цвета Таскова е предприела изпреварване на автобуса. Предполагам, че е твърде вероятно да има и някаква форма на съпричиняване, тъй като 1200-килограмов  автомобил трудно може да изтласка 12-тонен автобус от пътя само при един лек удар. Тепърва тези факти ще бъдат изяснявани от разследване. Твърде вероятно е и шофьорът на автобуса да е реагирал неадекватно и да е извил волана инстинктивно надясно”

Пред bTV Николай Кокинов  даде срок от минимум 12 месеца на разследването,  преди делото да стигне  до съдебна зала.  По повод освобождаването на Таскова от ареста  срещу 5000 лева парична гаранция, адвокатът обяви, че  след случилото се състоянието й  не е добро, а тя няма никакво намерение да се укрива.

. „Като всяко едно нормално човешко същество, като всяка една млада жена и всеки един шофьор тя не е искала това да се случи, но то се е случило и не може това да не се отрази върху съзнанието на един нормален човек, че е станал участник в инцидент, в който са загинали шестима души и са ранени над 20”, посочи той.

По думите на Кокинов майката и бащата на младата жена са честни и почтени трудови хора, вече пенсионери.  Самата Цвета работи в сферата на туризма – лятото в Гърция, а зимата – в планинските курорти. „Родителите ѝ изтеглиха спестяванията си и заплатиха паричната гаранция и тя беше освободена”, заяви защитникът.

За  ареста на кмета на район „Младост” Десислава Иванчева Кокинов коментира, че не е било нужно да се извършват процесуално-следствени действия на улицата.

„На  асфалта да броиш пари ми се струва малко пресилено и да държиш две жени 4 часа и половина на улицата – твърде показно”, посочи той. Според него е можело след задържането да бъдат закарани в закрито помещение, където да се извършват всички необходими действия.   „Ако беше куфар, например с 10 милиона, значи ли това, че трябва 24 часа да стоят на улицата и да броят банкнота по банкнота”, попита той.

Кокинов не допуска,  че  прокуратурата може  да е  подхвърлила някакви пари.  „Никоя прокуратура не подхвърля и не провокира към подобен тип деяния, нито разполага с подобен финансов ресурс, за да си го позволи”, каза той. „Това шоу трябва да престане и страните  да се срещнат в съдебната зала”, заяви  бившият градски прокурор на София.

About De Fakto

Проверете също

ВАС върна частично случаят „Жоси“ за разглеждане от ВСС, ограничи „Йончева и „Баневи“ до избора на Гешев за гл. прокурор

  Частично Върховният административен съд върна за разглеждане на ВСС казуса „Жоси“и  отхвърли като неоснователни …

Организация на прокурорите изразява изненада и тревога от закриването на спецправосъдието у нас

В специална декларация, Постоянната конференция на прокурорите, занимаващи се с организирана корупция и престъпност, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.