Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата стоварила томове спецсредства за “подкупа” в “Младост”

Прокуратурата стоварила томове спецсредства за “подкупа” в “Младост”

Defakto.bg
Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Томове с нови материали е изпратила прокуратурата в апелативния специализиран наказателен съд по делото за ареста на кмета на “Младост” Десислава Иванчева, заместника й Биляна Петрова и бившия кмет Петко Дюлгеров.

Това стана ясно днес в съдебната зала, а Иванчева и Петрова поискаха лично да се запознаят с новите материал – 3 тома “явни” доказателства и 10 тома спецсредства (СРС). За това делото бе отложено за 14,30 ч.

Дали да оставят разпоредения от спецсъда арест за тримата обвиняеми или да определят по-лека мярка за неотклонение решават днес трима съдии начело с Даниела Росенова. В състава на апелативния спецсъд е и бившият член на ВСС Магдалена Лазарова.

Както De Fakto писа, вчера прокуратурата е “преместила” датите около твърдяното искане на подкуп – от 13 април на 19 март и е редактирала твърденията си за сумите – сега пишело че първоначално поисканите 250 000 евро нараснали на 500 000 евро, а са дадени 70 000 евро.

Твърдяната от прокуратура схема е известна – парите давал строителният предприемач Александър Ваклин, който бил изнудван, чрез посредничеството на Петко Дюлгеров. Дюлгеров единствен е правил самопризнания след задържането му, срещу обещание да не му се иска постоянен арест.

Преди началото на съдебното заседание днес Иванчева и Петрова категорично обявиха, че не са ходили на 3 от местата, където според прокуратурата договаряли подкупа с Дюлгеров. “Всички знаят, че инвеститорите в “Младост” санират сгради, правят градинки и поправят дупки”, заявиха те.

About De Fakto

Проверете също

Антикорупционната комисия глоби бившия кмет на Созопол с 5000 лв. за конфликт на интереси, отне му още 155 000 лв.

Заради установен конфликт на интереси Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно …

Мирослава Тодорова: Съдът заключи, че ВСС, Инспекторатът и ВАС са злоупотребили с властта си, за да ме накажат за критики

“Историята е от 2013 година, но сюжетът започна доста по-рано, но няма как да бъдат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.