Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата стоварила томове спецсредства за „подкупа“ в „Младост“

Прокуратурата стоварила томове спецсредства за „подкупа“ в „Младост“

Defakto.bg
Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Томове с нови материали е изпратила прокуратурата в апелативния специализиран наказателен съд по делото за ареста на кмета на „Младост“ Десислава Иванчева, заместника й Биляна Петрова и бившия кмет Петко Дюлгеров.

Това стана ясно днес в съдебната зала, а Иванчева и Петрова поискаха лично да се запознаят с новите материал – 3 тома „явни“ доказателства и 10 тома спецсредства (СРС). За това делото бе отложено за 14,30 ч.

Дали да оставят разпоредения от спецсъда арест за тримата обвиняеми или да определят по-лека мярка за неотклонение решават днес трима съдии начело с Даниела Росенова. В състава на апелативния спецсъд е и бившият член на ВСС Магдалена Лазарова.

Както De Fakto писа, вчера прокуратурата е „преместила“ датите около твърдяното искане на подкуп – от 13 април на 19 март и е редактирала твърденията си за сумите – сега пишело че първоначално поисканите 250 000 евро нараснали на 500 000 евро, а са дадени 70 000 евро.

Твърдяната от прокуратура схема е известна – парите давал строителният предприемач Александър Ваклин, който бил изнудван, чрез посредничеството на Петко Дюлгеров. Дюлгеров единствен е правил самопризнания след задържането му, срещу обещание да не му се иска постоянен арест.

Преди началото на съдебното заседание днес Иванчева и Петрова категорично обявиха, че не са ходили на 3 от местата, където според прокуратурата договаряли подкупа с Дюлгеров. „Всички знаят, че инвеститорите в „Младост“ санират сгради, правят градинки и поправят дупки“, заявиха те.

About De Fakto

Проверете също

Съдия Лозан Панов: Как секретни данни за евентуално престъпление на и.ф. главен прокурор Сарафов, се оказаха в подчинената му прокуратура?!

 По какви причини Инспекторатът към ВСС досега не е проверявал Софийска градска прокуратура и как …

Заловеният „скитник“ с псевдоним „Червения пират“ признал, че е автор на заплахите до съдии и министри

Мъжът, задържан за отправяни към магистрати заплахи, е действал сам. Предполага се, че страда от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.