Последни новини
Home / Законът / Писмен изпит за младши следователи утре, 605 кандидати се състезават за 12 места

Писмен изпит за младши следователи утре, 605 кандидати се състезават за 12 места

Defakto.bg

Писменият изпит в конкурса за младши следователи ще се състои утре в СУ „Св.Климент Охридски“, напомнят от ВСС.

Конкурсът е за 12 свободни длъжности, до него са допуснати 605 кандидати.

Изпитът ще започне в 09:00 ч., като кандидатите са разпределени в три аудитории на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Централен корпус. Участниците в конкурса с входящи номера от 1 до 100 ще бъдат в аудитория 255, ет. 2, с номера от 101 до 505 са разпределени в аудитория 272, ет. 3 и тези с номера от 506 до 605 в аудитория 292, ет. 4.

„Допуснатите 605 кандидати ще решават казус по наказателноправни науки, както и тест с въпроси от правото на Европейския съюз и в областта на правата на човека. Изпитът ще бъде с обща продължителност 5 астрономически часа. До устен изпит ще бъдат допуснати всички кандидати с оценка над 4.50.

Пропускателният режим ще се осъществява от Главна дирекция „Охрана” към Министерство на правосъдието. В изпитната зала няма да бъдат допускани кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства, както и не се разрешава ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика. В тази връзка явилите се на изпита следва да носят нормативни актове без такива приложения или при наличие на такава практика същата да е ограничена по начин непозволяващ ползването й.

Организаторите по провеждането на конкурса нямат ангажимент за осигуряване съхранението на мобилни телефони или други технически средства.

Уведомяват се всички кандидати, че влизането в сградата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се осъществява само откъм ул. „Св. Климент Охридски” № 6, през бариерата на вътрешния двор, вход – Централен корпус, като влизането на автомобили не е позволено. Достъпът до залите ще започне от 07.00 часа“, се казва в съобщението на ВСС.

About De Fakto

Проверете също

Софийска районна прокуратура задържа и обвини актьора Христо Шопов за закана с убийство, ще иска постоянен арест

Актьорът Христо Шопов е обвинен и задържан за 72 часа, съобщи Софийска районна прокуратура. По  …

За първи път президентът Румен Радев ще участва в откриването на Общото събрание на адвокатите от страната

За първи път президентът Румен Радев ще участва в официалното откриване на Общото събрание (ОС …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.