Последни новини
Home / Законът / Писмен изпит за младши следователи утре, 605 кандидати се състезават за 12 места

Писмен изпит за младши следователи утре, 605 кандидати се състезават за 12 места

Defakto.bg

Писменият изпит в конкурса за младши следователи ще се състои утре в СУ „Св.Климент Охридски“, напомнят от ВСС.

Конкурсът е за 12 свободни длъжности, до него са допуснати 605 кандидати.

Изпитът ще започне в 09:00 ч., като кандидатите са разпределени в три аудитории на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Централен корпус. Участниците в конкурса с входящи номера от 1 до 100 ще бъдат в аудитория 255, ет. 2, с номера от 101 до 505 са разпределени в аудитория 272, ет. 3 и тези с номера от 506 до 605 в аудитория 292, ет. 4.

„Допуснатите 605 кандидати ще решават казус по наказателноправни науки, както и тест с въпроси от правото на Европейския съюз и в областта на правата на човека. Изпитът ще бъде с обща продължителност 5 астрономически часа. До устен изпит ще бъдат допуснати всички кандидати с оценка над 4.50.

Пропускателният режим ще се осъществява от Главна дирекция „Охрана” към Министерство на правосъдието. В изпитната зала няма да бъдат допускани кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства, както и не се разрешава ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика. В тази връзка явилите се на изпита следва да носят нормативни актове без такива приложения или при наличие на такава практика същата да е ограничена по начин непозволяващ ползването й.

Организаторите по провеждането на конкурса нямат ангажимент за осигуряване съхранението на мобилни телефони или други технически средства.

Уведомяват се всички кандидати, че влизането в сградата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се осъществява само откъм ул. „Св. Климент Охридски” № 6, през бариерата на вътрешния двор, вход – Централен корпус, като влизането на автомобили не е позволено. Достъпът до залите ще започне от 07.00 часа“, се казва в съобщението на ВСС.

About De Fakto

Проверете също

Адвокатска колегия Смолян подкрепя призива на ОСА за защита на адв. Ина Лулчева от нападки на гл. прокурор Иван Гешев

   Адвокатите от Смолян настояват ВСС да се занимае с поведение на Иван Гешев, а …

ВКС : Конституционно нетърпимо е с проверки прокуратурата да навлиза в правомощията на изпълнителната власт

Съдебната  съдебната власт в лицето на прокуратурата навлиза в правомощията на друга (изпълнителната) власт, което …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.