Последни новини
Home / Законът / Владимир Клисуров: Не съм пионка, не мога да пускам строежи, които Иванчева спря и видяхме какво й се случи

Владимир Клисуров: Не съм пионка, не мога да пускам строежи, които Иванчева спря и видяхме какво й се случи

Defakto.bg

Временно изпълняващият длъжността кмет на „Младост” Владимир Клисуров е подал оставка,  съобщи  БГНЕС. 

Това става  дни, след като Столичният общински съвет го избра за поста на мястото на задържаната ( по твърдения на прокуратурата заради подкуп) Десислава Иванчева. Своето решение Клисуров е обявил в профила си във Facebook, като сред мотивите да се оттегли посочва, че не може да се справи със задачата си на кмет.

Аз съм член на инициативата „Зелен Младост” и отказвам да си „цапам“ ръцете с унищожаването на зелените площи на „Младост”. Столичен общински съвет не се съобрази с основно мое право – да откажа определен пост или длъжност, което направих с декларирания ми самоотвод. Още повече, че с колегата арх. Румен Русев отправихме консенсусно предложение той да поеме кормилото на районната администрация. Мнението ни не бе зачетено. Всъщност нещо нормално за тази „правова” държава. Но в тази политическа игра аз не желая да съм пионката. Пионката, която като член на „Зелен Младост” да пусне строежите, които г-жа Иванчева успя да стопира. И заради които видяхте какво й се случи, по сценарий, за чието авторство всички дълбоко в себе си се досещате„, казва Клисуров.

Той вярва, че другият доскорошен заместник на Иванчева – арх. Румен Русев, ще се справи с кметските задължения много по-добре.

Понеже ще тръгнат спекулации, строежи не съм пускал. Приех временно решението на Общинския съвет, защото като ръководител на ресор образование бях наясно, че в създалия се административен вакуум няма кой да разпореди плащанията към детските градини и училищата. Отговорност към тези институции и работещите в тях мога да поема. Отговорност за пускане на строежите – не”, написа още Клисуров във Facebook.

Той призова управляващите да се вслушат в гласа на гражданите, да променят градоустройството и законите и „те да започнат да защитават не само инвеститорските и финансови интереси за милиарди, но и отделния човек, неговото здраве и здравето на децата ни”.

About De Fakto

Проверете също

Министър Йорданова е включила за четвъртък в дневния ред на ВСС предложенията за отстраняване на Гешев

За отговорността на главния прокурор аз предприемам всички възможни законови стъпки. В насрочения пленум на …

Гешев пред прокурорите: Във време на разпад на държавността,  ние сме последната преграда пред беззаконието (допълнена)

Започна Общото събрание на прокурорите за избор на четирима членове в Прокурорската колегия на следващия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.