Последни новини
Home / Законът / Министър Цачева и Обвинител №1 са провели среща с Джеферсън Сешънс, главен прокурор на САЩ  

Министър Цачева и Обвинител №1 са провели среща с Джеферсън Сешънс, главен прокурор на САЩ  

Defakto.bg

Властите застават зад Желяз Андреев и другите българи, поискани от американската прокуратура

Министърът на правосъдието Цецка Цачева и главният прокурор Сотир Цацаров  са провели работна среща с министъра на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеферсън Сешънс.

Те са дискутирали двустранните отношения в областта на международното правно сътрудничество в продължение на разговорите, водени по-рано при министър-председателя Бойко Борисов, съобщи пресслужбата на правосъдното министерство.

Дискутиран е бил и Договора за екстрадиция между Правителството на Република България и Правителството на САЩ за периода от 2008 г. досега, както и  действието му за  правна взаимопомощ по наказателни дела.   Главният прокурор и министър Цачева са потвърдили позицията, че действието на този договор не може да бъде поставяно под съмнение, но в случая с екстрадиционното производство по отношение на Желяз Андреев и другите български граждани по делото в САЩ, българските институции ще работят за защита правата на своите граждани.

Както вече съобщихме, министърът на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеферсън Сешънс е в България, за да вземе участие утре в Министерската среща ЕС-САЩ по въпросите на правосъдието и вътрешните работи, която е в календара на Българското председателство на Съвета на ЕС.

По време на срещата на високо ниво в областта на правосъдието ще бъде разгледано сътрудничество по отношение на сигурността и съдебната система в киберпространството, трансграничния достъп до електронни доказателства, транснационална организирана престъпност, както и борбата с изпирането на пари.

 

 

 

About De Fakto

Проверете също

Конституционният съд: Понятието “пол” трябва да се разбира само в неговия биологичен смисъл

Понятието „пол“ според Конституцията следва да се разбира само в неговия биологичен смисъл – това  …

БХК обжалва заповедта на Министерството на здравеопазването в частта за затваряне на училищата

  В понеделник следобед Българският хелзинкски комитет внесе жалба срещу няколко точки от заповедта на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.