Последни новини
Home / Законът / От трети път, Иван Демиревски стана шеф на Административен съд-Кюстендил

От трети път, Иван Демиревски стана шеф на Административен съд-Кюстендил

Defakto.bg

Единодушно, с 12 на о Иван Демиревски бе избран днес за председател на Административен съд-Кюстендил. Това е третото му явяване пред ВСС, този път успешно.

“Благодаря ви, няма да съжалявате!”, увери Демиревски кадровиците.

Новоизбраният председател е в съда от създаването му през 2007 г., преди това е бил главен юрисконсулт в митница-Кюстендил. Предните два пъти конкурент за поста му бе зам.-председателят Даниела Петрова и никой от двамата не получаваше заветните 8 “за”. Сега Петрова се е преместила в Административен съд – София-област.

По щат в Кюстендил са 5 съдии, в момента 1 е незает – този на зам.-председателя. Иван Демиревски декларира, че мястото на заместник трябва да се запази и той скоро ще предложи кандидатура на Общото събрание на съда.

Подкрепи го председателят на ВАС Георги Чолаков. “Колегата е в съда от създаването му, има много добри отношения с колектива, прекрасни, професионални и коректни са отношенията там”, изтъкна Чолаков.

“За” се обяви и главният инспектор Теодора Точкова, защото Демиревски е “изключително срочен съдия”, всички негови актове излизат в рамките на 1 месец. И още – той е спокоен, диалогичен, умерен, каза Точкова.

 

About De Fakto

Проверете също

Председателят на Съвета на нотариусите поздрави колегите си с 24 октомври – Ден на нотариуса

Днес нотариусите честват своя професионален празник:   24 октомври – Ден на нотариуса.  На този ден …

Ковид 19: Поредна заповед на здравния министър спира плановите операции до 30 ноември (допълнена)

С поредна  Заповед № РД-01-619/23.10.2020 г. на здравния министър се преустановява плановия прием и плановата оперативна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.