Последни новини
Home / Законът / Има шанс за нова съдебна палата в София, се чу във ВСС

Има шанс за нова съдебна палата в София, се чу във ВСС

Defakto.bg

Има реален шанс за изграждане на нова съдебна сграда за нуждите на съдебната власт. Това обяви днес представляващият ВСС Боян Магдалинчев на заседание на съдийската колегия на съвета. И, макар че засега е „идея“, тя изглеждала доста реална.

За какво става дума?

Магдалинчев каза: „Изпълнителната власт има идея да строи специален център, където да се изнесе голяма част от администрацията. Подхвърлиха ми, че няма да е лошо и съдебната власт да отдели там едно петно от няколко декара (общият парцел е 30-35 дка). Когато идеята окончателно узрее, ще я споделя с вас. Мисли се за посока булевардите „Г.М.Димитров“, „Черни връх“. Напълно е възможно в рамките на 3-4 години идеята да се реализира. Става дума за строителство изцяло на съдебни сгради за съдебни нужди“.

Сградният въпрос изникна при обсъждането на годишния анализ за натовареността на съдилищата, представен от ресорната комисия начело с Даниела Марчева.

„Това е дългосрочна перспектива, но съдебните сгради трябва да са в центъра на София, за да са достъпни и откриваеми“, обяви Лозан Панов.Той повтори тезата си, че Съдебната палата на бул. „Витоша“ е пренаселена и трябва да започне „разселването“ й. Видя варианти за преместване в сградата на ул.“Черковна“, където в момента са спецсъдилищата и спецпрокуратурите (в бъдеще обаче те ще се преместят в бившия Механотехникум на бул. „Ал.Стамболийски“).

Очаквайте подробности

About De Fakto

Проверете също

ВАС върна частично случаят „Жоси“ за разглеждане от ВСС, ограничи „Йончева и „Баневи“ до избора на Гешев за гл. прокурор

  Частично Върховният административен съд върна за разглеждане на ВСС казуса „Жоси“и  отхвърли като неоснователни …

Организация на прокурорите изразява изненада и тревога от закриването на спецправосъдието у нас

В специална декларация, Постоянната конференция на прокурорите, занимаващи се с организирана корупция и престъпност, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.