Последни новини
Home / Законът / Прочит на вътрешния министър: Убийството на беглеца Пелов било малшанс

Прочит на вътрешния министър: Убийството на беглеца Пелов било малшанс

Defakto.bg

Малшанс за полицията – така вътрешният министър Валентин Радев разчете убийството на избягалия затворник Владимир Пелов. Служителите на МВР били на крачка да заловят беглеца, но, уви, той междувременно бил застрелян в Ботевград. Министърът, цитиран от БНР, е говорил в Бургас.

„Ние сме го следяли и сме били на крачка. Ние можехме да го заловим, преди да стане това убийство. Така се случва. Както един много подходящо каза бивш колега техен: „Малшанс сме имали да не сме ние“, обяви министърът на вътрешните работи. А информацията, която е получил от професионалното ръководство на МВР, се различавала много от коментарите по медиите.
„Добре е, че избягалият затворник не е извършил и други престъпления, защото в апартамента, в който се е укривал, са открити боеприпаси и взривни вещества“, подчерта Радев.
Дали ще има уволнени и наказани полицейски служители, работили по случая, ще стане ясно, след като приключи вътрешната проверка, която е започнала в Областната дирекция на полицията.

Интересно как се вписва в „малшанса“ фактът, че Пелов и избягалият заедно с него от Софийския затвор Радослав Колев дни наред са се укривали в апартамент в Ботевград. Както и дали, според МВР-шефа, обяснението, че убитият Владимир Пелов бил неузнаваемо променен, понеже пуснал брада и ходел с качулка, е достатъчно да оправдае неоткриването му от полицията. нещо повече – телевизии излъчиха свидетелства на очевидци, засекли двамата бегълци в планината, но униформените отишли да ги търсят там едва на другия ден.
Според главния секретар на МВР Младен Маринов по този сигнал бил ангажирал дори хеликоптер с уреди за нощно наблюдение и всички мерки са били взети.
„Колегите влезнаха в планината, въпреки тъмното. Беше през нощта. Търсехме хора, които да ни заведат дотам. По случая беше ангажиран и хеликоптер на „Гранчина полиция“ с термокамера и служители на „Гранична полиция“ с джипове с термокамери. Благодаря на екипа, който работи по случая, защото критиките са безпощадни. Приемам го като критика, но подкрепям екипа, който продължава да работи, защото смятам, че лесно е да се критикува, но е трудно да се запазят професионалистите и да им се даде кураж да работят“, обяви Маринов.

Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха въоръжени през централния вход на Софийския затвор на 3 април. Пелов бе застрелян малко преди полунощ на 5 юни в центъра на Ботевград от Марио Панчев (така се твърди засега), вероятно заради неуредени сметки. И двамата бегълци отдавна бяха обявени за общодържавно издирване. Колев още не е открит.

About De Fakto

Проверете също

Министър Зарков: Гласуваните промени за следствието е с конюнктурни цели и връщат онова, с което довчера се борихме

„Начинът, по който е приет този закон, крие конюнктурни цели, свързани с битката по върховете …

ВКС върна на Апелативен съд – Пловдив делото на полицая, убил дете на пешеходна пътека

ВКС върна на Апелативен съд – Пловдив за ново разглеждане делото срещу бившия служител на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 − two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.