Последни новини
Home / Законът / Беглецът Владимир Пелов е застрелян от агент на МВР

Беглецът Владимир Пелов е застрелян от агент на МВР

Defakto.bg

Марио Панчев, който застреля беглеца Владимир Пелов, на свой ред бе прострелян от него и вчера почина от раните си, е бил агент на МВР. Именно Панчев е човекът, който е бил в основата на свидетелските показания срещу Пелов и е информирал МВР за „редица неща“.

Румен Петков

Това обяви бившият вътрешен министър, сега член на ръководството на АБВ Румен Петков пред бТВ. Ако това е така, ситуацията става съвсем странна – от една страна, МВР твърди, че е полагало всички усилия да открие Пелов, но „за малко“ не успяло. В същото време агент на вътрешното ведомство не само е открил, но и ликвидирал избягалия затворник. А на този фон вътрешният министър Валентин Радев определи убийството като „малшанс“ за МВР. Лансираната първоначална версия за престрелката пък бяха неуредени финансови отношения.

Другият беглец – Радослав Колев, който заедно с Пелов въоръжен „напусна“ Софийския затвор на 3 април, впрочем, още не е открит.

„Анализът трябва да го прави друг министър. Да кажеш „Малшанс, ние таман да го хванем и нашият агент го гръмна – защото починалият в „Пирогов” е агент на МВР… Той (Марио Панчев – б.р.) е в основата на свидетелските показания срещу застреляния престъпник Пелов, той е човекът, информирал МВР за редица неща”, бе коментарът на Румен Петков.

Според него мрежата на информаторите и помагачите на МВР е съсипана и затова ботевградските полицаи не са научили, че в един конкретен апартамент на свързан с избягалия затворник се купува 3 пъти повече храна и сметките скачат драстично без видим повод.

Трето и четвърто е, че неудачи на МВР имаше и когато министерството бе управлявано от самия Петков. Но това не прави случилото се сега по-малко скандално.

About De Fakto

Проверете също

Министър Йорданова е включила за четвъртък в дневния ред на ВСС предложенията за отстраняване на Гешев

За отговорността на главния прокурор аз предприемам всички възможни законови стъпки. В насрочения пленум на …

Гешев пред прокурорите: Във време на разпад на държавността,  ние сме последната преграда пред беззаконието (допълнена)

Започна Общото събрание на прокурорите за избор на четирима членове в Прокурорската колегия на следващия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.