Последни новини
Home / Законът / И след отстраняването на кмета, протест в „Младост“ срещу застрояването

И след отстраняването на кмета, протест в „Младост“ срещу застрояването

Defakto.bg

Проектът е на предприемач, пускал сигнали срещу Иванчева

Жители на „Младост“ излизат на нов протест срещу застрояването в квартала в сряда вечерта. Това съобщиха от сдружение „Зелен Младост“.

Акцията, анонсирана преди дни, ще се състои след отстраняването на кмета и зам.-кмета на общината Десислава Иванчева и Биляна Петрова от специализираното правосъдие. А протестът този път е срещу строеж на предприемача Димитър Логофетов. Той е сред подавалите сигнали за „задържане“ на проектите от кметския екип на „Младост“.

Протестът този път е на гражданите отбл. 320 в „Младост“ 3 срещу проекта на инвеститора Логофетов за 7-етажна сграда на мястото на детската площадка зад блока им.

От „Зелен Младост“ заявяват:

„Въпросният проект за 7-етажна сграда има много пороци, които са в ущърб на обществения интерес:

1. Имотът на г-н Логофетов е реституиран при съществени нарушения на закона, за което ще представим конкретни доказателства.
2. Не достигат поне 21 реални паркоместа, за да бъде този проект законосъобразен. Карето, в което ще се строи е едно от най-натоварените и с най-малко паркоместа в района. Постоянно възникват конфликти между живущите, вдигат се чистачки и се пукат гуми. За жителите на 16-етажния бл. 321А, който е в непосредствена близост до строежа няма проектирано нито едно паркомясто и те са принудени да паркират по тротоарите и чуждите паркинги.
3. Детската площадка зад блок 320 ще бъде унищожена. Три алеи, които се използват от живущите също ще бъдат унищожени.
4. Има сериозни съмнения за фалшификации на документацията на проекта, които са потвърдени от хора с голям опит в графологичните експертизи. Изпратен е сигнал до Прокуратурата, която вече трети месец мълчи по случая.
5. Уличната регулация е направена в услуга на проекта на г-н Логофетов, защото предвижда сериозно стесняване на кръстовището на ул. „Св. Преображение“ и ул. „Ат. Москов“. Стеснението е поне 3-4 метра и ще затрудни сериозно преминаването на автомобилите и рейсовете през кръстовището. Видимостта ще бъде силно ограничена.
6. Не на последно място новопредвидената сграда се намира изключително близо до бл. 320 и ще хвърля голяма сянка върху блока през зимата, което ще доведе до увеличение на разходите за отопление на живущите“.

Междувременно утре апелативният специализиран съд окончателно ще се произнесе по искането на третия обвиняем по показната акция „Младост“ Петко Дюлгеров за освобождаване от ареста, за да оперира окото си.

About De Fakto

Проверете също

Надзирателите и съдебните охранители ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати с августовските заплати

Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна …

Съдът: Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков са невиновни по обвинението в хулиганство в метрото през 2020 г.

Обвинението  на Софийска районна прокуратура  срещу Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков за хулиганство …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.