Последни новини
Home / Законът / Оставки след убийството на Пелов, но не министерски (допълнена)

Оставки след убийството на Пелов, но не министерски (допълнена)

Defakto.bg

Тръгва си шефът на областната дирекция на МВР

Оставки и наказания след убийството на издирвания от МВР беглец Владимир Пелов ще има, но не и на вътрешния министър. Валентин Радев не вижда нещо, с което да не се справя в дейността си.

Това стана ясно от думи на министъра пред бТВ. А днес той бе на блицконтрол във вътрешната парламентарна комисия.

Комисар Георги Григоров

Пред журналисти на излизане Валентин Радев оповести, че е взето решение за освобождаването на директора на Областната дирекция на МВР комисар Георги Григоров и на неговия заместник Веселин Георгиев. „В Ботевград направихме на място анализ, чухме всички, чухме кметовете. Реших, че трябва да освободя ръководството на областната дирекция, те не се справиха“, обяви министърът, цитиран от „Фокус“.

Комисар Григоров е освободен след подаден рапорт за пенсиониране. А на изпроводяк министърът изразил респект и благодарност към двамата за работата им, с която са се справяли достойно.

Григоров бе човекът, който публично отговаряше на въпроси след убийството на беглеца Пелов. В същото време обаче ръководството на ОДМВР не успяло да се справи със слабостите наполицията в Ботевград.

Владимир Пелов беше застрелян в центъра на Ботевград малко преди полунощ на 5 юни, след близо три месеца „издирване“ в цялата страна. А бившият вътрешен министър Румен Петков обяви, че стрелялият в Пелов Марио Панчев е бил агент на МВР. Впоследствие самият Панчев почина от раните си, получени в престрелката.

Вътрешният министър Валентин Радев пък оцени убийството на беглеца като „малшанс“ за МВР, което било на път да го залови.

About De Fakto

Проверете също

Президентът: Нашата реч ще надживее мракобесните времена на глупост, чуждопоклонство и експерименти на „неразумни юроди“

Езикът ни е  онази нишка, по която нашите сънародници по кръв винаги могат да открият …

413 кандидати са допуснати до устен изпит за 29 длъжности „младши прокурор“ в районните прокуратури

413 кандидати са допуснати до устен изпит в конкурса за 29 (двадесет и девет) длъжности …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.