Последни новини
Home / Законът / Обвинител №1 на Словения е на посещение у нас

Обвинител №1 на Словения е на посещение у нас

Defakto.bg

Главният прокурор на Република Словения Драго Шкета е на официално двудневно посещение в София по покана на главния прокурор Сотир Цацаров, съобщи пресцентърът на ПРБ.

В програмата на визитата са планирани срещи с министъра на правосъдието Цецка Цачева, с представляващия ВСС Боян Магдалинчев и членове на прокурорската колегия, както и с председателя на ВАС Георги Чолаков.

Г-н Драго Шкета е придружаван от Върховния прокурор Харей Фурлан – ръководител на Специализираната прокуратура, г-н Лука Молик от Специализираната прокуратура и г-жа Анита Ветерник, прокурор към Администрацията на Главния прокурор на Република Словения.

Словенските гости ще се срещнат и с административния ръководител на Апелативна прокуратура –Пловдив г-н Иван Даскалов.

Основни теми в разговорите са новата Европейска прокуратура, двустранното сътрудничество в противодействието на тероризма, корупцията и борбата с трансграничната организирана престъпност.

Това е трета среща между главните прокурори на двете страни след посещението на главния прокурор  Сотир Цацаров в Любляна през март т.г. и на словенския му колега през 2016 г. в София и е продължение на добрите професионални отношения между прокуратурите на България и Словения,

По време на визитата през март 2018 г. бе подписан Меморандум за сътрудничество между българската и словенската прокуратури.

 Драго Шкета встъпва в длъжност на 4 май 2017 г. на 48 години, което го прави най-младият главен прокурор в историята на Словения. Преди това оглавява Окръжната прокуратура във втория по големина град в страната Марибор. Професионалната му кариера е свързана с дела по тежки икономически престъпления и международната правна помощ.

About De Fakto

Проверете също

Адвокат Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет

Известният столичен адвокат  Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдС). …

Всички без ГЕРБ задължиха Бойко Борисов да се яви пред парламента

Преди това бе наречен “Джипко Бибитков”, “генералът беглец”, “страхливият заек от Банкя” Със 145 “за” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.