Последни новини
Home / Законът / Новата “Антикорупция” се мести в Нотариата, преди това – ремонт за 3 милиона

Новата “Антикорупция” се мести в Нотариата, преди това – ремонт за 3 милиона

Defakto.bg

Новата антикорупционна комисия КПКОНПИ ще се премести в бившата сграда на Нотариата в София на бул. “Патриарх Евтимий”, която е паметник на културата. Преди това е планиран ремонт за около 3 млн.лв., средствата вече са планирани и заделени от централния бюджет, а обществената поръчка за ремонта е пусната във вторник, информира “Дневник”.

В момента КПКОНПИ се помещава на площад “Св.Неделя”, в съседство със здравното министерство, където е и Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства. А преди да стане и антикорупционна, комисията срещу незаконното имущество (само КОНПИ) няколко години подред бе на ул.”Раковски”. И трите адреса са в идеалния център на София.

Сега от комисията, оглавявана от Пламен Георгиев, са коментирали, че проектът за ремонта на новата им сграда е одобрен от Министерството на културата и от института за недвижимо културно наследство. И предвижда само укрепване и реставрация, като ще бъдат запазени фасадата и вътрешните елементи на сградата-паметник на културата.

В момента сградата на бившия столичен нотариат, построена през 1899 г., е в окаяно състояние. А покрай строителството на метрото в близост допълнително се напука. Това накара кметът на район “Средец” Мария Ачкова да изпрати писма до столична община и до комисията за незаконно имущество с настояване да бъдат взети мерки. От комисията тогава отговориха, че са сложили обезопасителни мрежи, а от столична община нямаше отговор, напомня “Дневник”.

About De Fakto

Проверете също

Съдът в Люксембург ще решава дали незрящо лице може да бъде съдебен заседател по наказателни дела

Очакват се  решения  по преюдициални запитвания на Върховния административен съд и на Специализирания наказателен съд. …

Предстоящо: Съдът на ЕС ще се произнесе по питане на Апелативен съд Варна за конфискация на средства от престъпна дейност

  В четвъртък,  21 октомври,  Съдът на ЕС ще се произнесе по съединени дела C-845/19 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.