Последни новини
Home / Законът / Затворник пак успял да се “отклони” от изтърпяване на наказанието

Затворник пак успял да се “отклони” от изтърпяване на наказанието

Defakto.bg

За трети път тази година затворник успя да се „отклони” от изтърпяване на наказанието си.   Този път изчезналият е 59 –годишния Младен Младенов, който е постъпил в болнницата „Свети Георги” в Пловдив. Там  той се е озовал под охрана за  медицински манипулации. При визитация на медицинския персонал обаче било установено, че е изчезнал от стаята в сряда и оттогава няма следа от него,  съобщи Нова тв.

Затворникът е бил на лек режим и затова пред болничната му стая не е имало охрана,  е бил коментарът на  Министерството на правосъдието.

След като лекарите установили, че го няма, веднага са сигнализирали ръководството на Пловдивския затвор. Директорът Божил Иванов е отказал да даде подробности за пореденото „отклонение” на лишени от свобода, а както е редът – полицията е започнала издирвателни дейности.

 Избягалият затворник  е осъден за кражба и излежава присъда от една година и шест месеца.  Оставало му да излежи още месец.  Първоначално е бил настанен в затворническото общежитие в Смолян, но от скоро е преместен в Пловдив, тъй като му открили злокачествено заболяване. През последните седмици Младенов няколко пъти е приеман в болница, за да му правят изследвания. Досега не е създавал проблеми, не е правил и опити за бягство.

За малко повече от година това е трето бягство на затворник от Пловдивския затвор. В края на февруари 2017 г. от там избяга Тома Ендрев, напомнят медиите.

Преди три месеца пък изчезна Георги Танчев, известен като Жоро Манджата. Само преди две седмици от ареста на Трето РПУ избяга Петър Петров, но след два дни в престой в  родния си град Монтана, сам се предаде в прокуратурата.

About De Fakto

Проверете също

Към 15, 00 ч.: При повторния избор на двама кандидати за ВСС са гласували 469 съдии, активността е 21,30 % (обновена)

Към 15.00 ч.  469 съдии са участвали във вота, като общата избирателна активност е 21,30 …

Към 18 ч.: Съдиите на нов избор в неделя. От 2202 -ма с право на глас, участие във вота за 2-ма членове на ВСС са взели 669 (обновена)

  Избирателната комисия за вота на нови членове на Съдийската колегия на ВСС  насрочи нов …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.