Последни новини
Home / Законът / Димитър Узунов се мести в София?

Димитър Узунов се мести в София?

Defakto.bg

Бившият представляващ ВСС в предния му състав, сега съдия в Районен съд – Сандански Димитър Узунов се мести да съдийства в София. Това може да стане наесен.

Информацията се разпространява сред магистрати.

Твърди се, че Узунов вероятно ще бъде командирован в областния административен съд в София, където след изтичането на мандата им във ВСС бяха назначени бившите му колеги Милка Итова и Каролина Неделчева. Те се преместиха по силата на промяна в съдебния закон, свела възстановяването на бившите кадровици в същия по ранг орган на съдебната власт (и двете бяха съдии на окръжно ниво, Итова от СГС, Неделчева от ОС-Варна), а не непременно на предишната длъжност. Узунов като районен съдия се върна в РС-Сандански и не поиска назначение в друг районен съд.

В същото време за бившия представляващ ВСС отдавна се говори, че ще бъде прехвърлен в София чрез командироване, за бъдеща месторабота се сочеше и специализираният наказателен съд. Сега информациите се изместват към административен съд.

В момента в Административен съд – София област по щат има 8 съдии, плюс председател и зам.-председател. Един от магистратите – Емил Димитров, е командирован във ВАС (според регистъра на командированите). Промените в Административнопроцесуалния кодекс (АПК), одобрени от правната комисия, обаче прехвърлиха в областния столичен административен съд ред важни производства, той става първа инстанция по жалбите срещу всички регулатори без КЕВР, както и по нови жалби по Закона за българското гражданство. Поправките предстои да бъдат окончателно приети в пленарна зала и, ако станат факт, работата на съдиите в АССО значително ще нарасне.

На въпрос на Де факто дали се предвижда командироване на магистрати в областния административен съд и специално на Димитър Узунов, председателят на ВАС Георги Чолаков отговори: „За всички командировки ще решавам наесен“.

По-късно информцията ни бе официално потвърдена: съдията от РС-Сандански Узунов е подал молба до председателя на ВАС да бъде командирован в областния административен съд в София. Остава да видим дали ще бъде удовлетворена. Досега този магистрат е гледал наказателни дела.

About De Fakto

Проверете също

ВАС върна частично случаят „Жоси“ за разглеждане от ВСС, ограничи „Йончева и „Баневи“ до избора на Гешев за гл. прокурор

  Частично Върховният административен съд върна за разглеждане на ВСС казуса „Жоси“и  отхвърли като неоснователни …

Организация на прокурорите изразява изненада и тревога от закриването на спецправосъдието у нас

В специална декларация, Постоянната конференция на прокурорите, занимаващи се с организирана корупция и престъпност, в …

Един коментар

  1. Ангел Илиев

    За Каролина /една незавършена селянка/ въобще не ни е мъчно! Да си стои при Вас в София! Варна печели от отсъствието и.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.