Последни новини
Home / Законът / Доживотен затвор без замяна за убийството на “детето в куфара”

Доживотен затвор без замяна за убийството на “детето в куфара”

Defakto.bg

Доживотен затвор без замяна постанови Софийският градски съд за Герман Костин, обвинен за убийството на 6-годишния Никита Плотников. Чужденецът Костин бе признат за виновен, решението е на първа инстанция.

Това е първият финал на шокиращата кървава драма отпреди 3 години. Ще продължи и нататък – присъдата ще бъде оспорена пред апелативния съд, обяви защитата.

Убийството е извършено през 2015 г., детето първо е удушено, а после натикано в куфар, изхвърлен в язовир Искър. Тогава случаят шокира и разбуни духовете. Малко преди това край Приморско бяха открити останки от майката на Никита Анна Леонтиева. Обвинения за нейното убийство не са повдигани.

Според прокуратурата през 2014 г. след развода със съпруга си в Кипър Анна пристига с детето у нас, като единственият им доверен човек в България е бил Костин. Двамата изчезват в началото на февруари 2015 г., след като Герман им е предложил да ги разходи до морето, твърди обвинението. Месец по-късно край Ропотамо туристи намират останки от Анна – част от крак и бедрена кост, трупът е изяден от диви животни. Тялото на Никита в куфара е открито край Пасарел. Прокуратурата сочи, че телефонът на Костин е регистриран в района на Приморско в деня на изчезването, а на другия ден е установено присъствието му край Пасарел.

Мотивът, според обвинението – семейството е поверило на Герман Костин да инвестира парите им в Кипър, те са били превеждани на доверие на сметки на неговата съпруга.

Герман Костин е в гладна стачка и заявява, че е нарушено правото му на защита, а съдебният състав е злонамерен спрямо него. Защитата изтъква, че безпрецедентно на чужденеца не са предявени всички материали в превод на руски, а обвинението почива на “общи приказки” и дори не е описано къде е убито детето.

About De Fakto

Проверете също

Памет: Преди година, С 20 “за” срещу 4 “против” ВСС избра Иван Гешев за главен прокурор

Точно преди една година, на 24 октомври 2019-а, Пленумът на Висшия съдебен съвет избра Иван …

Председателят на Съвета на нотариусите поздрави колегите си с 24 октомври – Ден на нотариуса

Днес нотариусите честват своя професионален празник:   24 октомври – Ден на нотариуса.  На този ден …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.