Последни новини
Home / Законът / Гражданска конфискация за над 2 милиона от Петър Петров-Амигоса

Гражданска конфискация за над 2 милиона от Петър Петров-Амигоса

Defakto.bg

С влязло в сила решение на Софийски апелативен съд Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) отне собственост от Петър Петров-Амигоса на стойност 2 142 369 лева, съобщи комисията.

Отнетото имущество включва парцел с площ от 1 690 кв.м. в местността „Киноцентър-Бояна“, гр. София, лек автомобил „Пежо“,гаражна клеткав кв. Лозенец, гр. София, дружествени дялове и суми по банкови сметки.

Съдът е установил, че посоченото имущество е придобито в резултат от престъпна дейност, поради което същото подлежи на отнемане.

Делото срещу Петров е започнало през 2012 г., като на първа инстанция е уважен част от иска на тогавашната Комисия за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, но на втора инстанция съдът е уважил целият иск.

Амигоса бе окончателно осъден през 2012 г. от Върховния касационен съд на 3 години затвор. Разследването срещу него и покойния Иван Тодоров-Доктора тръгна през 2004 г. за пране на близо 100 милиона лева от контрабанда на цигари и документни престъпления през 1996-1999 г. По-късно бяха повдигнати и обвинения за организирана престъпна група. На първа инстанция в СГС Амигоса получи 5 години затвор за организираната група и прането на пари от контрабанда на цигари. Софийският апелативен съд обаче го оправда за ОПГ-то и го осъди само за пране на пари, отхвърлейки като недоказани обвиненията, че са дошли от контрабанда. През януари 2012 г. ВКС потвърди присъдата на втората инстанция.

 

About De Fakto

Проверете също

На ГКПП Дунав мост Видин – Калафат: Откриха над 40 килограма злато на стойност 2,2 милиона лева в тайници на автомобил

Рекордно количество от 40 килограма златни изделия е задържано при проверка на лек автомобил на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат, …

Председателят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев подкрепя номинацията на Галина Захарова за шеф на ВКС

Адвокат д-р Ивайло Дерменджиев Председателят на Висшия адвокатски съвет д-р Ивайло Дерменджиев подкрепя номинацията на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.