Последни новини
Home / Законът / Владимир Чавдаров, новият апелативен прокурор на Варна, встъпи в длъжност

Владимир Чавдаров, новият апелативен прокурор на Варна, встъпи в длъжност

Defakto.bg

Владимир  Чавдаров, новият апелативен прокурор на Варна е подписал  акта за встъпване в длъжност пред заместник – главните прокурори Пенка Богданова, Мария Шишкова и Иван Гешев, съобщи пресцентърът на държавното обвинение.  Те са му пожелали  здраве и професионални успехи.

В началото на месец юни, единодушно, прокурорската колегия на ВСС  избра Владимир Чавдаров за апелативен прокурор на Варна.  Той бе още  окръжен обвинител на града, когато  спечели в конкуренция с двама претенденти от самата апелативна прокуратура – Вилен Мичев (зам.-шеф на АП) и Стефка Якимова.

Владимир Чавдаров е с над 24 години юридически стаж, започва като военен следовател, после е военен прокурор в София,  през 2005 г. оглавява военната прокуратура във Варна. По времето на избора му бе окръжен прокурор на града,  втори мандат.

В периода от 2000 до 2004 г. прокурор Чавдаров е заемал длъжността заместник административен ръководител на ВОП-София, след което е административен ръководител на ВОП-Варна.

При избора му бяха отличени качества като принципност, стриктност и професионализъм.

Сред заложените мерки в концепцията на Чавдаров са повишаване правната квалификация и професионализма на магистратите и разследващите органи, подобряване качеството на изготвяните прокурорски актове, засилване на контролните функции по надзори, постоянен контрол по делата взети на специален надзор, корупционните престъпления и неприключилите дела за организирана престъпност. Акцент е поставен върху приложението на съкратените форми на разследване, увеличаване натовареността на следователите, провеждане на магистратски съвещания за формиране на единно становище по наказателно-материални и наказателно-процесуални проблеми, както и на решения, имащи дългосрочно и стратегическо значение за работата на прокуратурата.

 

About De Fakto

Проверете също

Адвокат Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет

Известният столичен адвокат  Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдС). …

Всички без ГЕРБ задължиха Бойко Борисов да се яви пред парламента

Преди това бе наречен “Джипко Бибитков”, “генералът беглец”, “страхливият заек от Банкя” Със 145 “за” …

Един коментар

  1. “При избора му бяха отличени качества като принципност, стриктност и професионализъм.” ….баси майтапа !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.