Последни новини
Home / Законът / „Правосъдие за всеки“: Ако в сряда Търговският регистър не заработи в пълен обем, сезираме прокуратурата!

„Правосъдие за всеки“: Ако в сряда Търговският регистър не заработи в пълен обем, сезираме прокуратурата!

Defakto.bg
 • Крайно време е институциите в България да дадат ясни и изчерпателни отговори за кризата с Търговския регистър и да предприемат всички наложителни действия. Това заявява  сдружението „Правосъдое за всеки“ в писмо до  Министерски съвет, президента, Народното събрание и омбудсмана.

„Настояваме за пълна оценка на мащаба на срива, разкриване на отговорните лица на всички нива“, настояват правозащитниците.Те искат също:

– Поемането на личен ангажимент от министър-председателя, ако Регистърът не заработи с пълната си функционалност и при пълен достъп до всички данни от сряда, както той днес публично се ангажира;

– Пълна прозрачност при оповестяването на конкретните мерки, които се предприемат за възстановяването на пълната функционалност на Търговския регистър, както и колко ще струва всичко това на нас – данъкоплатците;

– Незабавна оставка на „изненадания от ситуацията“ министър на правосъдието, г-жа Цецка Цачева, която не е проконтролирала как са се изхарчили отпуснатите 4 милиона публични средства за надграждане системите за сигурност на ТР и дали са изпълнени препоръките за оптимизиране на дейността му от миналата година!

– Ако в сряда нямаме реално функциониращ Търговски регистър, с пълен достъп до него, то настояваме президентът да свика КСНС, понеже това вече е проблем, засягащ пряко националната сигурност! В този случай ще сезираме и прокуратурата с всички въпроси, които вече имаме по темата за осъществени длъжностни престъпления!

Писмото е подписано от   екипът на „Правосъдие за всеки“.

About De Fakto

Проверете също

Правителството прие нова наредба за придобиване на висше образование по специалността „Право“

Правителството прие днес Наредба за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността …

Увеличават щата на СГП с пет длъжности от спецпрокуратурата, в страната подсилват прокурорските шефове със заместници

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет да съкрати …

2 коментара

 1. Милена Димитрова

  Защо ще се чака до сряда? Безобразието е огромно и непростимо.
  Кои хора стоят зад „Правосъдие за всеки“?

  • Маринова

   Преди седмица Агенцията обяви, че ТР ще заработи пълноценно именно в сряда.Влезте в Гугъл, ще придобиете представа за сдружението, след като му изпишете името.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.