Последни новини
Home / Законът / Президентът Радев: Сривът на Търговския регистър и фалитът на „Олимпик“ сочат непрозрачност и абдикация от държавност

Президентът Радев: Сривът на Търговския регистър и фалитът на „Олимпик“ сочат непрозрачност и абдикация от държавност

Defakto.bg

В случаите със застрахователя „Олимпик“ и с Търговския регистър не става въпрос за немарливост и некомпетентност на няколко държавни служители и за търсене на компенсации на пострадалите, а за липса на прозрачност и за абдикация от отговорност, без които не може да съществува държавността.  Това казва президентът Румен Радев  пред журналисти  в авиобаза „Враждебна“, където участва в честването на 70-ата годишнина от създаването на Българската военнотранспортна авиация, съобщи БНР.

„В момента, в който правителството поема отговорност за ясни условия за влизане в европейския валутен механизъм, касаещи засилени мерки за пенсионната система, за икономиката, в същото време гърми Търговският регистър и всява хаос в бизнеса, гърми застрахователна кампания. В тази ситуация как да има доверие в институциите вътре, как да искаме да има доверие и отвън? Неслучайно непрекъснато се измислят контролни механизми за наблюдение на България“, заявява още Радев. „Трябва да се работи за доверие. Това означава много за държавата“, подчертва държавният глава.

Държавният глава благодари на военнослужещите от авиационното формирование за тяхната всеотдайност, дръзновение и смелост и отбеляза, че през годините непроменени са останали устремът и високата отговорност, с която личният състав на групата винаги е решавал стоящите пред него задачи.  Румен Радев припомни, че се поддържа постоянна готовност за военномедицинска евакуация, за превоз на хора в случай на криза, за превоз на екипи за трансплантация, съобщи по-късно пресценътрът на президентството.

„Неоценима е ролята на военнотранспортната авиация в ситуации, в които единствено бързият военновъздушен транспорт дава надежда за живот на болни, пострадали и нуждаещи се от трансплантация“, заявил президентът, обръщайки се към  военнослужещите. неведнъж се е убеждавал в тяхната висока подготовка и морални качества.

Той е  изказал признателност и на ветераните за стореното през годините и за себеотрицанието им при изпълнение на техния дълг.  В честването участваха заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, генерали и офицери от Въоръжените сили, много ветерани от авиацията, семейства на военнослужещи.

По време на церемонията бяха наградени военнослужещи за проявено високо чувство на отговорност при изпълнение на служебните задължения, се казва в съобщеинето.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Апелативна прокуратура – Пловдив разпореди комплексна проверка на оръжейните заводи в страната

Апелативната прокуратура в Пловдив разпореди да бъде извършена проверка по реда на надзора за законност …

Гешев: Някой е подвел министър Демерджиев, че прокуратурата е осуетила задържане на полицаите от Околовръстното

„Явно някой е подвел министъра на вътрешните работи и му е предоставил невярна информация“, така …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.