Последни новини
Home / Законът / Съдът намали присъдата на Анита Мейзер, отива в затвора за три години, ще лежи само една, май

Съдът намали присъдата на Анита Мейзер, отива в затвора за три години, ще лежи само една, май

Defakto.bg

Апелативният съд във Варна намали присъдата на Анита Мейзер – заради  убийство по непредпазливост на съпруга си и предлагане на подкуп от 30 000 лева на полицай, тя получи три години лишаване от свобода, вместо наложените й от окръжният съд  четири години и половина.

За предложения подкуп на полицейски служител – престъпление по чл.304а от НК, Апелативният съд е намалил  наказанието й на 2 години лишаване от свобода и глоба в размер на 4000 лева.
След групиране на двете наказания състав на Апелативния съд е наложил по-тежкото от двете, а именно 3 години лишаване от свобода при първоначален общ затворнически режим.  Присъдена е и глобата в размер на 4000 лева. На практика Мейзер би лежала в затвора не повече от година, тъй като вече две години стоя зад решетките.

В момента тя е на свобода под парична гаранция от 5000 лева.  
Апелативният съд е намалил и размера на присъденото обезщетение на майката на починалия съпруг – от  150 000 лева на 100 000 лева с дължимите лихви от датата на причиненото увреждане – 14 август 2016 г., до окончателното му изплащане. Искът над 100 000 лева е бил отхвърлен, съобщава прокуратурата.
Подсъдимата е  осъдена да заплати в полза на държавата разноските по делото в Апелативния съд в размер на 2435 лева.
Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред ВКС в 15-дневен срок.

През август 2016 г. бившата миска  причини смъртта на съпруга си при семеен експеримент, който трябваше да е демонстрация на силата му.  По негово настояване, тя бе завързала  краката, ръцете и врата му със свински опашки,  от които той трябвало да се освободи сам. Стегнатите превръзки на  врата му обаче притиснали венозните съдове в областта на шията. Съпругът бе успял да скъса превръзката на ръцете си и е опитал да освободи врата си, но  примката се затегнала около врата му допълнително, той изгубил съзнание. След смъртта му Анита Мейзер измисляше  различни версии, които променяше няколко пъти в хода на разследването и предложи подкуп на полицай, „за да оправи нещата“.

About De Fakto

Проверете също

Президентът: Нашата реч ще надживее мракобесните времена на глупост, чуждопоклонство и експерименти на „неразумни юроди“

Езикът ни е  онази нишка, по която нашите сънародници по кръв винаги могат да открият …

413 кандидати са допуснати до устен изпит за 29 длъжности „младши прокурор“ в районните прокуратури

413 кандидати са допуснати до устен изпит в конкурса за 29 (двадесет и девет) длъжности …

Един коментар

  1. Атанасов

    Що не я освободят от всякакви отговорности и феминистките да я направят национален герой?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.