Последни новини
Home / Законът / Съдът намали присъдата на Анита Мейзер, отива в затвора за три години, ще лежи само една, май

Съдът намали присъдата на Анита Мейзер, отива в затвора за три години, ще лежи само една, май

Defakto.bg

Апелативният съд във Варна намали присъдата на Анита Мейзер – заради  убийство по непредпазливост на съпруга си и предлагане на подкуп от 30 000 лева на полицай, тя получи три години лишаване от свобода, вместо наложените й от окръжният съд  четири години и половина.

За предложения подкуп на полицейски служител – престъпление по чл.304а от НК, Апелативният съд е намалил  наказанието й на 2 години лишаване от свобода и глоба в размер на 4000 лева.
След групиране на двете наказания състав на Апелативния съд е наложил по-тежкото от двете, а именно 3 години лишаване от свобода при първоначален общ затворнически режим.  Присъдена е и глобата в размер на 4000 лева. На практика Мейзер би лежала в затвора не повече от година, тъй като вече две години стоя зад решетките.

В момента тя е на свобода под парична гаранция от 5000 лева.  
Апелативният съд е намалил и размера на присъденото обезщетение на майката на починалия съпруг – от  150 000 лева на 100 000 лева с дължимите лихви от датата на причиненото увреждане – 14 август 2016 г., до окончателното му изплащане. Искът над 100 000 лева е бил отхвърлен, съобщава прокуратурата.
Подсъдимата е  осъдена да заплати в полза на държавата разноските по делото в Апелативния съд в размер на 2435 лева.
Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред ВКС в 15-дневен срок.

През август 2016 г. бившата миска  причини смъртта на съпруга си при семеен експеримент, който трябваше да е демонстрация на силата му.  По негово настояване, тя бе завързала  краката, ръцете и врата му със свински опашки,  от които той трябвало да се освободи сам. Стегнатите превръзки на  врата му обаче притиснали венозните съдове в областта на шията. Съпругът бе успял да скъса превръзката на ръцете си и е опитал да освободи врата си, но  примката се затегнала около врата му допълнително, той изгубил съзнание. След смъртта му Анита Мейзер измисляше  различни версии, които променяше няколко пъти в хода на разследването и предложи подкуп на полицай, „за да оправи нещата“.

About De Fakto

Проверете също

Лозан Панов спечели (почти) втора битка срещу НАП

Председателят на Върховния касационен съд спечели втора съдебна битка срещу НАП. С решение от 23 …

Приеха правила за премиите в “обикновените” съдилища: Максимум 4, минимум 1 заплата отгоре за натовареност

Правила за определяне размера на допълнителните трудови възнаграждения в “обикновените” съдилища въз основа на степента …

Един коментар

  1. Атанасов

    Що не я освободят от всякакви отговорности и феминистките да я направят национален герой?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.