Последни новини
Home / Законът / Цацаров разпоредил проверка на пътния инцидент с бащата на президента

Цацаров разпоредил проверка на пътния инцидент с бащата на президента

Defakto.bg

Прокурор от Хасковската окръжна прокуратурата  ще проверява обстоятелствата около пътнотранспортно произшествие от 17-и август с участието на бащата на президента Румен Радев. Това се случва по  разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, който се е самосезирал по медийни публикации за пътен инцидента на кръстовище в Харманли, при който леко е пострадал мъж с моторизирана инвалидна количка, заяви говорителят на обвинител номер едно Румяна Арнаудова.

Полицията в Харманли е написала акт за административно нарушение на човека в инвалидната триколка за пътното произшествие с бащата на президента Георги Радев, съобщи още тя. В прокуратурата в Харманли не е имало няма информация за пътното произшествие.   Прокуратурата ще  проверява дали няма  данни и за извършено престъпление по служба от МВР-служители. Ще се  установява също как са действали те след пътнотранспортното произшествие, спазили ли са законовите изисквания за санкциониране на виновния водач и защо нищо не е било докладвано в прокуратурата.  За целта ще бъде иззета цялата налична документация от Районното управление в Харманли, каза говорителят на главния прокурор.

Що се отнася до последиците от пътния инцидент за пострадалия мъж, той е посетил лечебно заведение, обясни Румяна Арнаудова. Здравната документация ще бъде поискана от него и от болницата. Личен преглед ще покаже какви са последиците за него. Тя припомни, че  разследване за престъпление от общ характер може да започне само при причинена средна или тежка телесна повреда.

About De Fakto

Проверете също

ВКС окончателно оправда бившият зам. кмет на София Евгени Крусев за престъпление по ремонта на улица „Граф Игнатиев“

След окончателно решение на ВКС бившият заместник-кмет на София Евгени Крусев е оправдан по обвинението …

Гл. прокурор Иван Гешев е против законопроекта за преработка на индустриалния коноп

Главният прокурор е изпратил до председателя на Комисията по земеделието, храните и горите в 47-ото …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.