Последни новини
Home / Законът / Спецапелативният съд остави окончателно бившия зам. – кмет на „Младост“ в ареста

Спецапелативният съд остави окончателно бившия зам. – кмет на „Младост“ в ареста

Defakto.bg

Апелативният специализиран съд също отхвърли искането на бившия зам.- кмет на „Младост“ Биляна Петрова да напусне ареста. Предишната инстанция отсъди, че тя може да се лекува и ареста. Същият аргумент посочи и  апелативната инстанция – Петрова може да получи лечение в болницата на затвора. Решението му е окончателно.  Тя настояваше за по-лека мярка за неотклонение, заради сериозни проблеми със здравето.

 Адвокатите на Петрова поискаха по-лека мярка с мотивите, че няма опасност да се укрие, нито да извърши друго престъпление, а свидетелските показания не я уличават в престъпление, като някои от тях дори са в нейна подкрепа. Според съда основанията на защитата да обжалва са несъстоятелни.

В петък, след внасяне на обвинителния акт в съда за подкуп срещу  Иванчева,  Петрова и посредника Дюлгеров, Биляна Петрова беше преместена в Сливенския затвор.  По този  повод тя казва, че се смята за дискриминирана, тъй като обвиненият за посредник Петко Дюлгеров е в Централния софийски затвор, има достъп до правна литература в затворническата библиотека и не му се налага да пътува, за да чете делото.
„През тези четири месеца и половина съм се стараела да бъда по-ниска от тревата, не говорих с приятелите си, пуснах молба за отпуска, за да няма и грам съмнение, че мога да попреча на разследването. За мен най-важно е да изчистя името си и усещам тази мярка като изтърпяване на наказание, без да има присъда“, са думите й пред съда.
 Днес се очаква  съдът да отхвърли и молбата на отстранения кмет на Младост Десислава Иванчева, която също иска да излезе на свобода.

About De Fakto

Проверете също

Гл. прокурор Иван Гешев обсъжда в Израел противодействието на тероризма и проявите на антисемитизъм

Делегация на прокуратурата на България, водена от главния прокурор Иван Гешев, е на работно посещение …

Съдът прекрати делото за хулиганство на прокурора Георги Асенов поради липса на извършено престъпление

Прокурорът от Върховна касационна прокуратурата Георги Асенов не е извършил  престъплението хулиганство и повреждане на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 + thirteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.