Последни новини
Home / Законът / Спецапелативният съд остави окончателно бившия зам. – кмет на „Младост“ в ареста

Спецапелативният съд остави окончателно бившия зам. – кмет на „Младост“ в ареста

Defakto.bg

Апелативният специализиран съд също отхвърли искането на бившия зам.- кмет на „Младост“ Биляна Петрова да напусне ареста. Предишната инстанция отсъди, че тя може да се лекува и ареста. Същият аргумент посочи и  апелативната инстанция – Петрова може да получи лечение в болницата на затвора. Решението му е окончателно.  Тя настояваше за по-лека мярка за неотклонение, заради сериозни проблеми със здравето.

 Адвокатите на Петрова поискаха по-лека мярка с мотивите, че няма опасност да се укрие, нито да извърши друго престъпление, а свидетелските показания не я уличават в престъпление, като някои от тях дори са в нейна подкрепа. Според съда основанията на защитата да обжалва са несъстоятелни.

В петък, след внасяне на обвинителния акт в съда за подкуп срещу  Иванчева,  Петрова и посредника Дюлгеров, Биляна Петрова беше преместена в Сливенския затвор.  По този  повод тя казва, че се смята за дискриминирана, тъй като обвиненият за посредник Петко Дюлгеров е в Централния софийски затвор, има достъп до правна литература в затворническата библиотека и не му се налага да пътува, за да чете делото.
„През тези четири месеца и половина съм се стараела да бъда по-ниска от тревата, не говорих с приятелите си, пуснах молба за отпуска, за да няма и грам съмнение, че мога да попреча на разследването. За мен най-важно е да изчистя името си и усещам тази мярка като изтърпяване на наказание, без да има присъда“, са думите й пред съда.
 Днес се очаква  съдът да отхвърли и молбата на отстранения кмет на Младост Десислава Иванчева, която също иска да излезе на свобода.

About De Fakto

Проверете също

Съдът оправда протестъра Петър Кърджилов по обвинение за хулиганство през лятото на протестите от 2020 г.

Конфликтът  с фенка на Борисов не е престъпление Софийски районен съд  оправда протестъра Петър Кърджилов …

20 съдии и съдебни служители с остра декларация срещу идеята да бъде закрит районния съд в Каварна

  Двадесет съдии и служебни служители от Районен съд Каварна остро протестират срещу предложението на  …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.