Последни новини
Home / Законът / Спецнаказателният съд изиска сериозна експертиза за здравословното състояние на Иванчева

Спецнаказателният съд изиска сериозна експертиза за здравословното състояние на Иванчева

Defakto.bg

Специализираният наказателен съд отложи със седмица решението да пусне ли от ареста отстранената кметица на „Младост“ Десислава Иванчева.   Този път съдът не реши,  че тя може да се лекува и в болницата на затвора, а  допусна искането й  да бъде прегледана от редица специалисти заради влошеното й здравословно състояние.  Така в рамките на седмица онколог, ендокринолог и психолог ще решават дали състоянието на Иванчева позволява тя да остане в сливенския затвор, съобщи БТА.

От резултатите на медицинската експертиза за здравословното й  състояние, зависи дали тя ще остане в Сливенския затвор.

Иванчева беше преместена там, след като прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу нея, бившата ѝ заместничка Биляна Петрова и бившия районен кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров. Според обвинението двете с Петрова, с посредничеството на Дюлгеров, са поискали 500 000  евро от строителния предприемач Александър Ваклин. Десислава Иванчева отрече това отново в съдебната зала, позовавайки се на доказателствата по делото, с които се е запознала:

„Гоподин Ваклин и господин Дюлгеров в самите си срещи са си договаряли процентите, сами са си уговорили вноските, сами са си определяли сумите. Никъде няма където да съм поискала и получила дар, както говорят. СРС-тата имат такива доказателства в наша полза и съм спокойна, че вече сме в съдебна фаза.

Спокойна съм, че вече ще има съдия, който ще гледа двустранно на нещата и ще бъде справедлив. Очаквайте новини“, каза  отстранената от поста Иванчева.

About De Fakto

Проверете също

Съветът по съдебна реформа с мерки срещу дублирането на престъпления и административни нарушения

Дублирането на състави на престъпления и административни нарушения в действащото законодателство бе акцент на заседанието …

Адвокатска колегия Смолян подкрепя призива на ОСА за защита на адв. Ина Лулчева от нападки на гл. прокурор Иван Гешев

   Адвокатите от Смолян настояват ВСС да се занимае с поведение на Иван Гешев, а …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.