Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата не разрешава ремонт на пътя край Своге, докато не бъдат иззети проби

Прокуратурата не разрешава ремонт на пътя край Своге, докато не бъдат иззети проби

Defakto.bg

Органите на досъдебното производство са получили искане от Агенция „Пътна инфраструктура“ за започване на ремонт на пътния участък, в който настъпи трагичното  произшествие край Своге, съобщи държавното обвинение. „Такова разрешение няма да бъде дадено преди от пътната настилка на това място да бъдат иззети по реда на НПК проби, които да бъдат ползвани при експертизи за установяване на състоянието, състава и начина на изпълнение на асфалтовия път“, се казва в съобщението.

Утре, 31 август,   такива проби ще бъдат иззети от следователи от Националната следствена служба, чрез съответни технически средства, в рамките на оглед, който ще започне в 10,00 ч., съобщава още прокуратурата.  Провеждането на огледа и вземането на проби (образци) от настилката на пътя ще причини временно затруднение при движението.  На АПИ и МВР е възложено създаването на необходимата организация за това и оповестяването й.

Започването на ремонт на пътния участък ще бъде разрешено без каквото и да е забавяне, но само след вземането на проби от настилката на конкретния пътен участък, категорични са от прокуратурата.

В Националната следствена служба вече са разпитани 20-те членове на Държавната приемателна комисия, извършила окончателното приемане на пътя след ремонта му.  Те са представители на различни институции – Агенция „Пътна инфраструктура“, Областно пътно управление, МВР, РИОСВ-София и РИОСВ-Враца, Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Мездра и Своге, Столична община, общините Мездра и Своге, както и представители на фирмите, осъществявали проектирането, инженерния надзор и изпълнението на пътя – ДЗЗД „ТРЕЙС-СВОГЕ“, „Виа-План“ ЕООД, „Пътконсулт 2000“, „Мотт Макдоналд лимитид“.

Като свидетели са разпитани също министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Ненков и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов, посочва обвинението.

 

About De Fakto

Проверете също

Доклад на Комитета против изтезанията: В България продължава да цари предубеждение към болните с психични разстройства

Комитетът за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото отношение и наказание към Съвета на Европа представи …

ВКС с тълкувателно решение за погасителната давност, докато трае изпълнителен процес за вземане по изпълнителни дела

ВКС реши, че погасителната давност не тече, докато трае изпълнителният процес относно вземането по изпълнителни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.