Последни новини
Home / Законът / В събота: Независимите оценители провеждат Четвъртата Национална конференция

В събота: Независимите оценители провеждат Четвъртата Национална конференция

Defakto.bg

В събота, 1 септември, от  09.30 часа в „Хотел София Балкан” ще се проведе Четвъртата Национална конференция на независимите оценители в България.  Събитието е с  международно участие и е организирано от „Камарата на независимите оценители в България” (КНОБ). Това е единствения  единствения регулативен орган, който следи дейнжостта на независимите  оценители, а  България е сред  малкото държави-членки на ЕС, която има  специален закон, регулиращ оценяването – Законът за независимите оценители (/ЗНО),  казва председателя на УС на КНОБ Светла Дерменджиева (на снимката).

Към настоящия момент, в публичния „Регистър” на КНОБ са вписани над 3800 (три хиляди и осемстотин) независими оценители.Тяхната дейност има значение за    държавните и общински администрации, съдебната система, НАП,  Фондови и стокови пазари; Банковите и финансовите институции,  застрахователни институции, съдебните изпълнители, адвокати и нотариуси и др.

КНОБ е член на най-голямата професионална международна организация – TEGoVA. На 19 май  2018 г.е  подписан  договор  с TEGoVA по силата на който на КНОБ се дава възможността и правото да сертифицира български  оценители с европейско ниво REV – признат европейски оценител, се казва в съобщение на  Камарата до медиите.

About De Fakto

Проверете също

Кадровици: Радикалният модел за съдебна карта ще вкара съдиите във войни (допълнена)

Ще го обсъждат в петте апелативни района С представяне на последния, четвърти модел за реформа …

Задържан e американец, изпратил 3,190 кг. марихуана с куриерска пратка за Германия

         Американският гражданин  Р.Г. е  привлечен като обвиняем за опит да пренесе през границата на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.