Последни новини
Home / Без категория / Почина проф. д-р Николай Натов

Почина проф. д-р Николай Натов

Defakto.bg
Проф. д-р Николай Натов

Внезапно  на 3 септември е починал проф. д-р Николай НАТОВ, научаваме  от Българската асоциация по международно право,  чието ръководство разпространи  прощални думи към своя  заместник-председател,  скъп колега и приятел.

Проф. Натов е учен с несъмнен принос за развитието на българската наука за международното частно право, университетски преподавател с много ярко аудиторно присъствие, търсен и много високо ценен лектор на професионални обучения, арбитър и специалист от най-висока класа, казват юристите.  Напомнят, че  Николай Натов е имал в продължение на десетилетия активна роля в живота и дейността на БАМП, бил е особено добре приет в ILA и е дал   несъмнен принос в организирането на 75-ата юбилейна сесия в София през 2012 г.

С научните си контакти и специализации в чужбина проф. Натов допринасяше за международното признание на образованието по право и международни отношения в Юридическия факултет на Софийския университет.

Предан съпруг и баща, достоен за подражание, пишат  колегите му. Поднасят съболезнования на семейството,  с поклон и болка се прощават с проф. Натов!

Поклонението ще се състои в сряда, 5 септември, от 13:00 часа в църквата “Света Неделя”, а погребението от 14:30 на Централните софийски гробища.

About De Fakto

Проверете също

Почина проф. Александър Стойнов

Почина проф. Александър Стойнов – именит юрист, учен, преподавател по наказателно право. Отишъл си е …

Почина проф. Александър Воденичаров

След кратко боледуване на  80-годишна възраст почина проф. Александър Воденичаров,  съобщава Struma.bg.  Изданието посочва, че  …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.