Последни новини
Home / Законът / Уволненият заради „произшествието“ с бащата на президента полицай: Съвестта ми е чиста, действах по закон!

Уволненият заради „произшествието“ с бащата на президента полицай: Съвестта ми е чиста, действах по закон!

Defakto.bg

Митко Станков ще обжалва най-тежката дисциплинарна мярка

Свършил съм си работата по инструкция и закон, не виждам какво съм нарушил, съвестта ми е чиста. Това заявява пътният полицай Митко Станков пред Нова тв. Той бе дисциплинарно уволнен след служебна проверка, разпоредена от вътрешния министър в оставка Валентин Радев, заради „произшествието“ с бащата на президента Румен Радев Георги Радев.

Става дума за пътен инцидент на кръстовище в Харманли от 17 август между автомобил и инвалидна количка, добил „гласност“ по-късно заради участието на президентския баща. В същото време още веднага, след сблъсъка, без сериозни травми за участниците, е съставен акт за пътно-транспортно произшествие от въпросния полицай Станков. А, в случаите на леки наранявания, наказателно производство не се образува, освен ако няма тъжба от пострадалия. Такава няма и до днес, но МВР и прокуратурата започнаха проверки. Случаят влезе в политическия дневен ред и – последва полицейско уволнение.

Де факто информира за ставащото – не само събитийно, но и през погледа на юрист.

Днес уволненият полицай Митко Станков проговори.„Което трябваше по инструкции и по закон, си го свърших. Видно от мястото на ПТП-то това, което съм го дал, е така”, заяви той. Според полицая водачът на триколката е сменил посоката на движение.

„Този водач на триколката ми каза така: „Аз карах плътно вдясно, завих на ляво и после исках да тръгна към центъра, завих надясно и се ударих в предната част на автомобила. Затова съм дал вина на водача на триколката”, обясни Станков.

„Не виждам какво съм прикрил като е бащата на еди-кой-си. Ако беше друг гражданин водачът на мерцедеса, щеше да е същото”, заявява Станков.

И двамата участници в инцидента твърдят, че са невинни. След катастрофата дори си станали близки. „Ще останем приятели с него, просто това да ви кажа, не искам нищо повече”, заявява Стефчо Тодоров, инвалидът с електрическата триколка. „И станахме и приятели с него”, заявява и Георги Радев.

А уволненият полицай ще обжалва освобождаването си. „Съвестта ми е чиста”, заявява Станков.

Междувременно в Харманли се провеждат протести в негова защита.

About De Fakto

Проверете също

Даниела Марчева: Медиацията пести средства, разтоварва съдебната система и съхранява отношения

С промени в Закона за медиацията и ГПК се въвежда задължителна медиация по 12 вида дела. Това …

Желаещите да участват в конкурс за назначение на 20 прокурори във ВАП и апелативните прокуратури, могат да подават заявления

В „Държавен вестник“, бр. 78 от 30 септември 2022 г., са обнародвани решенията на Прокурорската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.