Последни новини
Home / Законът / Оставките на тримата министри няма да бъдат гласувани в четвъртък

Оставките на тримата министри няма да бъдат гласувани в четвъртък

Defakto.bg

Днес няма да се гласуват оставките на тримата министри в пленарна зала, тъй като все още не е разписано освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР от президента Румен Радев.  Най-вероятно цялата точка ще бъде отложена за следващо пленарно заседание, съобщи БНР. Информацията е на депутата   Борис Ячев от ПГ на „Обединени патриоти“, представител на НФСБ, който заяви в предаването „Преди всички“, че президентът Румен Радев  не е подписал искането за освобождаване на главен секретар Младен Маринов.

От Президентството са потвърдили,  че Маринов не е освободен. А причината е, че  искането от Министерския съвет е постъпило вчера на „Дондуков“ 2.  Държавният глава е на  среща в Рига на групата групата „Арайолуш“, обединяваща президентите на 14 държави-членки на ЕС.

За нов  министър на МВР е предложен Младен Маринов, на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Александър Манолев и на регионалното развитие и благоустройството – Петя Аврамова.  И трите кандидатури са от квотата на ГЕРБ.

About De Fakto

Проверете също

Президентът: Нашата реч ще надживее мракобесните времена на глупост, чуждопоклонство и експерименти на „неразумни юроди“

Езикът ни е  онази нишка, по която нашите сънародници по кръв винаги могат да открият …

413 кандидати са допуснати до устен изпит за 29 длъжности „младши прокурор“ в районните прокуратури

413 кандидати са допуснати до устен изпит в конкурса за 29 (двадесет и девет) длъжности …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.