Двете твърдят, че прокуратурата е благосклонна към бизнесмена Александър Ваклин, който подаде сигнала за подкуп срещу тях и който свободно разгласявал данни по делото.

Иванчева нарече „отявлена лъжа” твърдението на Ваклин, че от тяхно име му е поискан подкуп. „Не съм корумпирана, във всяко заседание категорично отричаме да сме искали такъв подкуп”, подчерта Десислава Иванчева. „Това е офанзива на група строители, които не са съгласни, че спазваме правилата на ЗУТ, които са свикнали да си плащат напред и да получават услуги, но в нашия район няма такива неща. Ние не правим така”, заяви тя.

„Живеех в свят, в който си мислех, че полицията и прокуратурата са честни и отговорни, а се оказа, че не е така. Вярвам в българското правосъдие и българския съд. Не вярвам в прокуратурата и не вярвам на следователите”, категорична беше Иванчева.

И още: Рано или късно, ние ще докажем нашата невинност и че никога не сме искали подкуп или дар. Искали сме единствено и само площадки, озеленяване, саниране.

Биляна Петрова определи последните 5 месеца като „петте кръга на ада”. „Надявам се да е вярна поговорката, че всичко, което не ни убива, ни прави по-силни. Засега не са ни убили, имаше включително и физически тормоз върху нас, не само психически. Все още се страхувам да кажа от кого, защото не съм изведена от тази среда. Ако ви кажа, не знам дали ще съм жива утре”, заяви тя.

На финала  стана ясно, че  на следващите съдебни заседания ще  видим Биляна Петрова с променен външен вид. Тя ще  отреже косата си и ще я  дари за благотворителна кауза в знак на протест срещу безобразните условия в ареста.