Последни новини
Home / Законът / Главният прокурор на Бавария е на официално посещение у нас

Главният прокурор на Бавария е на официално посещение у нас

Defakto.bg

Главният прокурор на най-голямата германска федерална провинция Бавария  Рейнард Рьотле е на официално посещение в България по покана на главния прокурор г-н Сотир Цацаров.  Планирани са срещи с министър-председателя  Бойко Борисов, с министъра на външните работи и вицепремиер по правосъдната реформа  Екатерина Захариева и министъра на правосъдието  Цецка Цачева.

Главният прокурор на Бавария и придружаващите го старши прокурори –  Клаус Рухланд и  Йоахим Етенхофер, ще се срещнат и с председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание Цветан Цветанов и председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество г-Пламен Георгиев.

Основни теми на срещите са двустранното сътрудничество в противодействието на организираната престъпност, корупцията и тероризма, съвместни разследвания по Евроджъст, обмяната на експертен опит и новата Европейска прокуратура.

Това е второто посещение у нас на главен прокурор на Бавария, след осъществени вече взаимни визити в Мюнхен и София. През юни 2018 г. федералният прокурор на Германия Петер Франк бе на официално посещение в България, след като през ноември 2017 г. главният прокурор Сотир Цацаров бе негов гост в Карлсруе.

Рейнард Рьотле встъпва в длъжност като Главен прокурор на провинция Бавария на 16 февруари 2018 г. На територията, за която отговаря, има почти 13 млн. души население, и 22 прокуратури. Оглавявал е гражданското отделение на Районния съд в Мюнхен и е работил на различни ръководни позиции в Баварското държавно министерство на правосъдието.

About De Fakto

Проверете също

След първия доклад за върховенството на закона, кадровиците отчитат пред Брюксел нови декларации за “членства” и правила за премиите

Днес решиха да допишат като постижения ЕИСС, моделите за съдебната карта, освобождаването от държавни такси …

Европейската комисия заплаши България с наказателна процедура за т. нар. “златни паспорти” (допълнена)

Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс предупреди днес, че Европейската комисия може да предприеме наказателна процедура …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.