Последни новини
Home / Законът / Инспекторатът към ВСС предлага поощрения за образцови магистрати

Инспекторатът към ВСС предлага поощрения за образцови магистрати

Defakto.bg

Инспекторатът към ВСС предлага председателят на Административен съд – София-град Радостин Радков, седем съдии от същия съд и  районният прокурор на Районна прокуратура – Харманли Маргарит Стоилов да бъдат предложени за поощрение с – „личен почетен знак втора степен – сребърен”, и с парична награда в размер на основното им месечно възнаграждение.

Предложението за поощрение е заради високия професионализъм, образцовото изпълнение на служебните задължения и високите нравствени качества на магистратите, които Инспекторатът към ВСС установил при извършените комплексни планови проверки в двата съдебни органа.
Комплексната планова проверка в Административен съд – София-град (АССГ), извършена от главния инспектор Теодора Точкова, е обхванала делата от 1 януари 2015 г. до 31 декември 2016 г.  Констатирано е   бързо и качествено правораздаване в най-големия и най-натоварен административен съд в страната, което е резултат от професионализма и положените усилия от всички съдии.
С особено добри резултати както по отношение на срочност на разглеждане и приключване на делата, така и по отношение на качеството на постановените от тях актове се отличават съдиите Луиза Христова, Владимир Николов, Славина Владова, Весела Цанкова, Юлия Тодорова, Мария Николова и Елица Райковска. Затова Инспекторатът към ВСС е решил да предложи на председателя на АССГ Радостин Радков да внесе предложение до Съдийската колегия на ВСС за поощрение на седемте съдии с отличие – „личен почетен знак втора степен – сребърен”, и с парична награда в размер на основното им месечно възнаграждение.
Проверката установила още, че добрите показатели за дейността на АССГ се дължат и на създадената много добра организация и осъществявания постоянен контрол от председателя на съда Радостин Радков. Независимо от натовареността и ангажираността му като административен ръководител работата на съдия Радостин Радков се откроява с отлични резултати – висок процент свършени дела за всяка от проверяваните години, който е значително по-висок от средния процент свършени дела от съда, отбелязва инспекторатът.  Затова е решено  да бъде предложено на  председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков да внесе предложение до Съдийската колегия на ВСС за поощрение на председателя на АССГ Радостин Радков с отличие – „личен почетен знак епен – сребърен”, и с парична награда в размер на основното му месечно възнаграждение.
Комплексната планова проверка на дейността на Районна прокуратура – Харманли за периода 1 януари 2016 г. – 31 декември 2017 г., е извършена от инспектор Любка Кабзималска. Констатирано е, че  независимо от кадровия проблем, свързан с текучеството на магистратите и високата им натовареност, в Районна прокуратура – Харманли е създадена много добра организация на административната дейност в проверявания период.
Районният прокурор на Районна прокуратура – Харманли Маргарит Стоилов е участвал активно в същинската прокурорска работа, като успоредно с това се е справял безупречно и със задълженията си като административен ръководител.  Затова Инспекторатът към ВСС предлага на а окръжния прокурор на Окръжна прокуратура – Хасково Иван Стоянов да внесе предложение до Прокурорската колегия на ВСС за поощрение на районния прокурор на Районна прокуратура – Харманли Маргарит Стоилов с отличие – „личен почетен знак втора степен – сребърен”, и с парична награда в размер на основното му месечно възнаграждение.

About De Fakto

Проверете също

Агенцията по вписванията: Руската църква е на руското посолство. МП: не сме компетентни да оповестяваме чии храмът

Руската църква е собственост на руското посолство. Това съобщиха от Агенцията по вписванията след запитване …

Задържаният с подкуп съдия от Търговище е временно отстранен от длъжност

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) отстрани временно от длъжност съдията от Окръжен съд …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − eight =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.