Последни новини
Home / Законът / Инспекторатът към ВСС предлага поощрения за образцови магистрати

Инспекторатът към ВСС предлага поощрения за образцови магистрати

Defakto.bg

Инспекторатът към ВСС предлага председателят на Административен съд – София-град Радостин Радков, седем съдии от същия съд и  районният прокурор на Районна прокуратура – Харманли Маргарит Стоилов да бъдат предложени за поощрение с – „личен почетен знак втора степен – сребърен”, и с парична награда в размер на основното им месечно възнаграждение.

Предложението за поощрение е заради високия професионализъм, образцовото изпълнение на служебните задължения и високите нравствени качества на магистратите, които Инспекторатът към ВСС установил при извършените комплексни планови проверки в двата съдебни органа.
Комплексната планова проверка в Административен съд – София-град (АССГ), извършена от главния инспектор Теодора Точкова, е обхванала делата от 1 януари 2015 г. до 31 декември 2016 г.  Констатирано е   бързо и качествено правораздаване в най-големия и най-натоварен административен съд в страната, което е резултат от професионализма и положените усилия от всички съдии.
С особено добри резултати както по отношение на срочност на разглеждане и приключване на делата, така и по отношение на качеството на постановените от тях актове се отличават съдиите Луиза Христова, Владимир Николов, Славина Владова, Весела Цанкова, Юлия Тодорова, Мария Николова и Елица Райковска. Затова Инспекторатът към ВСС е решил да предложи на председателя на АССГ Радостин Радков да внесе предложение до Съдийската колегия на ВСС за поощрение на седемте съдии с отличие – „личен почетен знак втора степен – сребърен”, и с парична награда в размер на основното им месечно възнаграждение.
Проверката установила още, че добрите показатели за дейността на АССГ се дължат и на създадената много добра организация и осъществявания постоянен контрол от председателя на съда Радостин Радков. Независимо от натовареността и ангажираността му като административен ръководител работата на съдия Радостин Радков се откроява с отлични резултати – висок процент свършени дела за всяка от проверяваните години, който е значително по-висок от средния процент свършени дела от съда, отбелязва инспекторатът.  Затова е решено  да бъде предложено на  председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков да внесе предложение до Съдийската колегия на ВСС за поощрение на председателя на АССГ Радостин Радков с отличие – „личен почетен знак епен – сребърен”, и с парична награда в размер на основното му месечно възнаграждение.
Комплексната планова проверка на дейността на Районна прокуратура – Харманли за периода 1 януари 2016 г. – 31 декември 2017 г., е извършена от инспектор Любка Кабзималска. Констатирано е, че  независимо от кадровия проблем, свързан с текучеството на магистратите и високата им натовареност, в Районна прокуратура – Харманли е създадена много добра организация на административната дейност в проверявания период.
Районният прокурор на Районна прокуратура – Харманли Маргарит Стоилов е участвал активно в същинската прокурорска работа, като успоредно с това се е справял безупречно и със задълженията си като административен ръководител.  Затова Инспекторатът към ВСС предлага на а окръжния прокурор на Окръжна прокуратура – Хасково Иван Стоянов да внесе предложение до Прокурорската колегия на ВСС за поощрение на районния прокурор на Районна прокуратура – Харманли Маргарит Стоилов с отличие – „личен почетен знак втора степен – сребърен”, и с парична награда в размер на основното му месечно възнаграждение.

About De Fakto

Проверете също

Правителството прие нова наредба за придобиване на висше образование по специалността „Право“

Правителството прие днес Наредба за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността …

Увеличават щата на СГП с пет длъжности от спецпрокуратурата, в страната подсилват прокурорските шефове със заместници

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет да съкрати …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.