Последни новини
Home / Законът / Кадровиците одобриха кандидатурата на Стефан Милев за ОЛАФ

Кадровиците одобриха кандидатурата на Стефан Милев за ОЛАФ

Defakto.bg

Бившият и.ф. председател на Софийския районен съд, сега редови магистрат в СГС Стефан Милев бе одобрен за национален експерт в ОЛАФ.

Кандидатурата му не срещна възражения в съдийската колегия на ВСС, която преди време отхвърли трима предлагани магистрати с аргумента, че не притежават нужната компетентност, защото са от районни съдилища (единият бе Ивайло Родопски).

Конкретно Милев кандидатства в “процедура на Европейската комисия за подбор на командировани национални експерти в Европейската служба за борба с измамите (OLAF), за вакантна позиция OLAF – B – 2”. Крайният срок за изпращане на кандидатулите в МВнР е 19 септември. Окончателното решение обаче се взема от ЕК.

Конкретно позицията е за дирекция „Тютюн и фалшиви стоки“, сектор : “Тютюн“. От избрания от ЕК кандидат ще се изисква да провежда и участва в разследвания, интервюта и проверки, свързани с контрабандата на цигари в ЕС, да отговаря за управлението на следствени досиета и координационните случаи/казуси, да изготвя доклади по отделни тях и да оказва съдействие и подкрепа при текущи разследвания и други.

Единодушно, днес съдийската колегия гласува поредната “съответна оценка” на бивш кадровик – Камен Иванов – за работата му в съвета.

About De Fakto

Проверете също

Единственият кандидат за ВСС се зарече да брани независимостта, призивите за бойкот на избора ще имат обратен ефект

Общо четири въпроса отправиха прокурори към Евгени Иванов Единственият кандидат за член на Прокурорската колегия …

Иван Гешев лаконично към Общото събрание: Да изберем във ВСС човек, който да отстоява нашите интереси и независимост (допълнена)

Главният прокурор отказа да отговаря на въпроси на журналисти – не било пресконференция С час …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.