Последни новини
Home / Законът / Президентът издаде указ за освобождаване на Маринов при спазена съгласувателна процедура

Президентът издаде указ за освобождаване на Маринов при спазена съгласувателна процедура

Defakto.bg
Кандидатурата на Маринов се приема критично от обществото, казва държавният глава
Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар в МВР.  Така пътят на сегашния главсек към министреския пост на МВР вече е открит.
Указът на държавиня глава е издаден, след като правителството вчера най-после започна съгласувателна процедура по правилата за освобождаването на Маринов.
  Румен Радев бе категоричен, че ако не бъдат спазен законът,  указ няма да има.

От президенството потвърдиха,  че “в президентската институция са внесени необходимите документи в съответствие със съгласувателната процедура , предвидена в чл.32, ал.2 от Устройствен правилник на Министерския съвет и на неговата администрация”.  А след  внасяне на необходимите документи, според същата нормативната уредба,  “президентът Румен Радев подписа указ за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР”.

Не може да не се признае, че държавният  глава отстоя спазването правилата, (по думите на Борисов ” формални”), така както трябва постоянно да се случва в една правова държава.

Ако указът постъпи в парламента още днес, в сряда, депутатите могат да гасуват предложените министерски рокади в четвъртък.
Кандидатурата на Младен Маринов  се приема критично от обществото, написа по-късно президентът Радев  в официалния си профил в социалната мрежа “Фейсбук”. И още:
 “След като правителството се съобрази със закона и задейства съгласувателната процедура за освобождаването на г-н Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, днес подписах указа. Слабостите, пропуските и скандалите в работата на министерството допълнително обосновават това решение.  С намерението си да предложи г-н Маринов за министър на вътрешните работи министър-председателят и управляващото мнозинство поемат отговорност за кадрово решение, което се приема критично от обществото”.

About De Fakto

Проверете също

ДПС: При извънредно положение и епидемична обстановка спират наказателните срокове, водещи до разпускане за партии

Обмислят извънредна ваканция за съдилищата Часове след като на първо четене бяха приети изменения в …

Нормотворчество за чудо и приказ. Или как парламентът потвърди критиките на ЕК за недъгаво законотворчество*

Екатерина Баксанова Имало едно време в България Народно събрание, което, в резултат на прозрачен, предвидим …

Един коментар

  1. IVan jontchev

    Komplimenti Prezidente

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.