Последни новини
Home / Законът / Красимир Влахов е номинацията на ГЕРБ и патриотите за конституционен съдия

Красимир Влахов е номинацията на ГЕРБ и патриотите за конституционен съдия

Defakto.bg
Доскорошният зам. председател на ВКС Красимир  Влахов е номинацията на ГЕРБ за конституционен съдия. Това обяви в ефира на БНР председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на въпрос дали министърът на правосъдието Цецка Цачева  ще е кандидатът на управляващите за  престижния съд.
Цветанов уточни, че кандидатурата на Влахов е съгласувана с патриотите, а Влахов  е дал съгласието си.  Във вторник предстои официално изслушване на съдията от ПГ на управляващите.
В типичен стил Цветанов се конфорнитра с БСП, но направи и непонятно сравнение, според което ,  “тази кандидатура” е много по-добра” от номинацията на БСП в лицето на Янаки Стоилов”.
  Стоилов още не е официално номиниран, но има отлична репутация като  юрист – конституционалист, трето и четвърто е, че самият Красимир Влахов умее да поддържа професионални отношения с юристи от целия политически спектър.
  Влахов е роден  на 24 септември 1972 г. в Плевен.  Семеен . Завършил е право в  СУ „Климент Охридски“.
От януари 1996 г. Влахов е младши съдия в СГС. Почти две години по-късно стана председател на Софийсикя районен съд.
 Когато председател на ВКС бе проф. Лазар Груев, Влахов бе привлечен като негов заместник по проблемите  на гражданското правораздаване.
Красимир Влахов има авторитет на сериозен и  професионален юрист,  досега не се е  омесвал с политика. Именно той изигра  съществена роля при една от  големите промените на ГПК.
 След конфликт с председателя на ВКС Лозан Панов, през февруари съдийската колегия освободи  Влахов от поста зам.председател на ВКС.  До ситуацията се стигна след като  Панов  в края на 2017 г. бе поискал оставката  му, а  Влахов отказа да напусне.  На свиканото от него  Общото събрание на съдийската колегия, той получи положителна оценка на работата си.   Веднага след това подаде оставка, като изрично заяви, че не желае  да е част от екипа на Панов,  който “не осъзнава високата отговорност на заемания пост.”
До 26 септември кандидатурите за КС трябва да бъдат внесени в парламента.

About De Fakto

Проверете също

Обнародвано: Личните лекари ще издават електронни направления за PCR, в сила е и редът за изплащане на компенсации за К-19

В днешия брой 101 на Държавен вестник са обнародвани промените към Националния рамков договор, с …

Омбудсманът Диана Ковачева поиска спешни промени срещу ескалацията на домашно насилие

В деня на Международния ден на ООН за борба с насилието над жени Омбудсманът Диана …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.