Последни новини
Home / Законът / Две години преди пенсионирането й, ВСС призна Димана Йосифова за отличен съдия

Две години преди пенсионирането й, ВСС призна Димана Йосифова за отличен съдия

Defakto.bg

Почти максимална оценка за работата си – 99 от максимум 100 точки получи днес Димана Йосифова от Софийския градски съд. Колегията на ВСС я изслуша и уважи нейното възражение срещу изготвената комплексна оценка за периодично атестиране. Впоследствие стана ясно, че атестирането се прави две години преди пенсионирането на този магистрат, по нейно настояване. Иначе законът не предвижда оценяване в този период.

Димана Йосифова бе търговски съдия в СГС, след това инспектор във втория мандат на Инспектората, дълго време бе командирована във Върховиня административен съд, но след откомандироване отново е на старото си работно място в СГС.

От изслушването й днес стана ясно, че е получила комплексна оценка от 95 точки, което също е отлична оценка за работата. Йосифова обаче възразяваше срещу конкретното оценяване за нейната експедитивност и оценката на правните факти като съдия. Цитира, че от 2754 решени дела, 2579 са с изписани решения в едномесечен срок. Но за 58 съдебни акта било посочено, че са постановени до 1 година, без яснота в какъв конкретно срок – до 3 месеца, до 6 месеца и т.н.

Възраженията бяха подкрепени от кадровиците, Даниела Марчева изтъкна, че като дългогодишен съдия Йосифова заслужава признание.

 

About De Fakto

Проверете също

ВАС върна частично случаят „Жоси“ за разглеждане от ВСС, ограничи „Йончева и „Баневи“ до избора на Гешев за гл. прокурор

  Частично Върховният административен съд върна за разглеждане на ВСС казуса „Жоси“и  отхвърли като неоснователни …

Организация на прокурорите изразява изненада и тревога от закриването на спецправосъдието у нас

В специална декларация, Постоянната конференция на прокурорите, занимаващи се с организирана корупция и престъпност, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.