Последни новини
Home / Законът / Обвиниха 63-годишен родственик за четворното убийство в Каспичан

Обвиниха 63-годишен родственик за четворното убийство в Каспичан

Defakto.bg

Окръжната прокуратура в Шумен е привлякла към наказателна отговорност  63-годишен мъж за четворното убийство,  извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, съобщава държавното обвинение.    Мъжът е задържан за 72 часа.  Повдигнато му е обвинение за предумишлено убийство на повече от едно лице по особено мъчителен за убитите начин и с особена жестокост – престъпление по член 116, ал. 1, т. 4, 6 и 9, във връзка с член 115 от НК.

Жертвите на умишленото убийство са 81-годишният Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишният им син Веселин.
Обвиняемият, който е син на брата на убития 81-годишен Георги.

Преди да изтече  срока на предварителното задържане Окръжна прокуратура в Шумен ще внесе искане в Шуменския окръжен съд за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража.
Четворното убийство в Каспичан бе разкрито за два часа под ръководството на прокуратурата, напомня обвинението.   Както съобщихме вчера, сигналът е подаден от дъщерята на убитата Славка, която нямала връзка с майка си от 24 септември. След като била придружена от полицейски служители до дома на дядо си, са намерени две мъртви тела. Малко по-късно са открити и телата на възрастната двойка.
Обвиненият в квалифицирано умишлено убийство Петър е бил осъждан в  Смолян за опит за убийство. Присъдата му е била условна и вече е реабилитиран за това престъпление, извършено още през 1989 г.

About De Fakto

Проверете също

МВР предупреди Инспектората към ВСС, че Специализираната прокуратура саботира полицейски операции

  Главният секретар на МВР Петър Тодоров е изпратил писмо до Инспектората на Висшия съдебен …

Министър Янаки Стоилов се срещна с председателите на Венецианската комисия и на Европейския съд по правата на човека

Министърът на правосъдието Янаки Стоилов проведе среща с Джани Букикио, председател на Европейската комисия за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.