Последни новини
Home / Законът / Обвиниха 63-годишен родственик за четворното убийство в Каспичан

Обвиниха 63-годишен родственик за четворното убийство в Каспичан

Defakto.bg

Окръжната прокуратура в Шумен е привлякла към наказателна отговорност  63-годишен мъж за четворното убийство,  извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, съобщава държавното обвинение.    Мъжът е задържан за 72 часа.  Повдигнато му е обвинение за предумишлено убийство на повече от едно лице по особено мъчителен за убитите начин и с особена жестокост – престъпление по член 116, ал. 1, т. 4, 6 и 9, във връзка с член 115 от НК.

Жертвите на умишленото убийство са 81-годишният Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишният им син Веселин.
Обвиняемият, който е син на брата на убития 81-годишен Георги.

Преди да изтече  срока на предварителното задържане Окръжна прокуратура в Шумен ще внесе искане в Шуменския окръжен съд за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража.
Четворното убийство в Каспичан бе разкрито за два часа под ръководството на прокуратурата, напомня обвинението.   Както съобщихме вчера, сигналът е подаден от дъщерята на убитата Славка, която нямала връзка с майка си от 24 септември. След като била придружена от полицейски служители до дома на дядо си, са намерени две мъртви тела. Малко по-късно са открити и телата на възрастната двойка.
Обвиненият в квалифицирано умишлено убийство Петър е бил осъждан в  Смолян за опит за убийство. Присъдата му е била условна и вече е реабилитиран за това престъпление, извършено още през 1989 г.

About De Fakto

Проверете също

Министър Крум Зарков подписа споразумение с всички синдикати от системата на ГДИН и ГДО

  Министърът на правосъдието Крум Зарков подписа споразумение с всички синдикати от системата на Главна …

Съдът на ЕС уточнява статута на произволната мутагенеза in vitro от гледна точка на Директивата за ГМО

 Организмите, получени чрез прилагането in vitro на техники/методи на мутагенеза, които традиционно са били използвани …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.