Последни новини
Home / Законът / Спецсъдът наложи запор върху сметки, дялове и имоти на Арабаджиеви

Спецсъдът наложи запор върху сметки, дялове и имоти на Арабаджиеви

Defakto.bg

Специализираният наказателен съд запорира имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви, обвинени за участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари. Това съобщиха от спецпрокуратурата.

За разлика от станалите по-популярни запори по искане на КОНПИ (в предишен и сегашен вариант) в производства за гражданска конфискация, обезпечителните мерки срещу хотелиера Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела са наложени в хода на наказателното производство, по искане на прокуратурата, за „обезпечаване на предвидените наказания конфискации и глоби по повдигнатите им обвинения по чл. 255 и чл.253 от Наказателния кодекс, както и за разноските по делото“.

Точен общ размер на стойността на запорите и възбраните не се назовава, предстояло уточняване
Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори. Точната сума на запорираните средства ще бъде уточнена след представянето на официални данни от всички банкови институции.
Със съдебни заповеди са запорирани дялове на Маринела Арабаджиева в 5 търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в 2 търговски дружества за 114 000 лева.
Запор е наложен и над 4 имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и с. Свежен.
В официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижим имот, както и на моторно превозно средство. Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил, съобщават от спецпрокуратурата.

След гръмката акция в хотелите „Маринела“ и „Марица“ на Арабаджиев в началото на септември бе обявено, че за двамата е издадена европейска заповед за арест. Тогава синът им Вълчо бе задържан, спецсъдът го освободи срещу гаранция, но апелативният спецсъд го върна в ареста, определяйки най-тежката мярка за неотклонение.

About De Fakto

Проверете също

Правителството прие нова наредба за придобиване на висше образование по специалността „Право“

Правителството прие днес Наредба за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността …

Увеличават щата на СГП с пет длъжности от спецпрокуратурата, в страната подсилват прокурорските шефове със заместници

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет да съкрати …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.