Последни новини
Home / Законът / Спецсъдът наложи запор върху сметки, дялове и имоти на Арабаджиеви

Спецсъдът наложи запор върху сметки, дялове и имоти на Арабаджиеви

Defakto.bg

Специализираният наказателен съд запорира имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви, обвинени за участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари. Това съобщиха от спецпрокуратурата.

За разлика от станалите по-популярни запори по искане на КОНПИ (в предишен и сегашен вариант) в производства за гражданска конфискация, обезпечителните мерки срещу хотелиера Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела са наложени в хода на наказателното производство, по искане на прокуратурата, за “обезпечаване на предвидените наказания конфискации и глоби по повдигнатите им обвинения по чл. 255 и чл.253 от Наказателния кодекс, както и за разноските по делото”.

Точен общ размер на стойността на запорите и възбраните не се назовава, предстояло уточняване
Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори. Точната сума на запорираните средства ще бъде уточнена след представянето на официални данни от всички банкови институции.
Със съдебни заповеди са запорирани дялове на Маринела Арабаджиева в 5 търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в 2 търговски дружества за 114 000 лева.
Запор е наложен и над 4 имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и с. Свежен.
В официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижим имот, както и на моторно превозно средство. Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил, съобщават от спецпрокуратурата.

След гръмката акция в хотелите “Маринела” и “Марица” на Арабаджиев в началото на септември бе обявено, че за двамата е издадена европейска заповед за арест. Тогава синът им Вълчо бе задържан, спецсъдът го освободи срещу гаранция, но апелативният спецсъд го върна в ареста, определяйки най-тежката мярка за неотклонение.

About De Fakto

Проверете също

Окончателно, съдът отмени спирането на небостъргача “Златен век”

С окончателно решение Върховният административен съд (ВАС) отмени спирането на строежа на небостъргача на Артекс …

БХК: Стрелбата в метрото срещу Соня Павлова е основано на пола насилие

Деянието не е извършено при условията на домашно насилие, а в българското законодателство няма мерки …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.