Последни новини
Home / Законът / Окончателно: Екскметът на Трън невинен за блъснато момче

Окончателно: Екскметът на Трън невинен за блъснато момче

Defakto.bg

С оправдателна присъда приключи наказателното дело срещу бившия кмет на Трън Станислав Николов. Решението на втората инстанция – Окръжен съд-Перник е окончателно.

Делото бе заради случилото се на 13 ноември 2015 г., когато, отивайки на училище 6-годишниятт тогава Ивайло Стоянов попада под гумите на кметския джип. След удара детето е със спукан далак, разкъсан и смазан черен дроб. А първоначалното становище на МВР в хода на разследването е, че момчето само се е блъснало в джипа, и, съответно само е виновно за тежките наранявания. Година по-късно ситуацията се раздвижи след медийни репортажи, Бойко Борисов се възмути от този кмет на ГЕРБ, а Сотир Цацаров възобнови разследването и с него се зае районната прокуратура в Перник. Междувременно Станислав Николов даде останка като градоначалник.

През 2017 г. обвинителният акт срещу него за нарушаване на правилата за движение, довели до тежки телесни повреди бе внесен в районния съд в Трън. А на 18 май т.г. там четоха оправдателна присъда.

Сега решението е потвърдено от ОС-Перник. Съдиите приемат за доказано, че Николов е карал със съобразена скорост и е реагирал своевременно, задействайки спирачната система. Но не е можел да предотврати удара, тъй като пострадалото дете изтичало на пътното платно зад спрелия автобус на място, където няма пешеходна пътека и водачът не е могъл да го види, преди да навлезе в опасната зона.

About De Fakto

Проверете също

Единственият кандидат за ВСС се зарече да брани независимостта, призивите за бойкот на избора ще имат обратен ефект

Общо четири въпроса отправиха прокурори към Евгени Иванов Единственият кандидат за член на Прокурорската колегия …

Иван Гешев лаконично към Общото събрание: Да изберем във ВСС човек, който да отстоява нашите интереси и независимост (допълнена)

Главният прокурор отказа да отговаря на въпроси на журналисти – не било пресконференция С час …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.