Последни новини
Home / Законът / Окончателно: Екскметът на Трън невинен за блъснато момче

Окончателно: Екскметът на Трън невинен за блъснато момче

Defakto.bg

С оправдателна присъда приключи наказателното дело срещу бившия кмет на Трън Станислав Николов. Решението на втората инстанция – Окръжен съд-Перник е окончателно.

Делото бе заради случилото се на 13 ноември 2015 г., когато, отивайки на училище 6-годишниятт тогава Ивайло Стоянов попада под гумите на кметския джип. След удара детето е със спукан далак, разкъсан и смазан черен дроб. А първоначалното становище на МВР в хода на разследването е, че момчето само се е блъснало в джипа, и, съответно само е виновно за тежките наранявания. Година по-късно ситуацията се раздвижи след медийни репортажи, Бойко Борисов се възмути от този кмет на ГЕРБ, а Сотир Цацаров възобнови разследването и с него се зае районната прокуратура в Перник. Междувременно Станислав Николов даде останка като градоначалник.

През 2017 г. обвинителният акт срещу него за нарушаване на правилата за движение, довели до тежки телесни повреди бе внесен в районния съд в Трън. А на 18 май т.г. там четоха оправдателна присъда.

Сега решението е потвърдено от ОС-Перник. Съдиите приемат за доказано, че Николов е карал със съобразена скорост и е реагирал своевременно, задействайки спирачната система. Но не е можел да предотврати удара, тъй като пострадалото дете изтичало на пътното платно зад спрелия автобус на място, където няма пешеходна пътека и водачът не е могъл да го види, преди да навлезе в опасната зона.

About De Fakto

Проверете също

Братя Бобокови: Живеем в страна на лъжци, а в страната на лъжците, истината е  болест

  Има един триумвират който управлява държавата – Пеевски, Борисов, Гешев. Контролиран ли е бил …

В Софийския градски съд: Отлагане на открити заседания по преценка на докладчика, работа от разстояние, може и принудителен отпуск

Нови, по-строги мерки срещу разпространението на Ковид-19, взеха и в Софийския градски съд (СГС) – …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.